На 56-годишна възраст почина ирландската певица Шиниъд О’Конър, съобщава „Дейли мейл“.

„С голяма тъга споделяме за смъртта на нашата любима Шиниъд“, съобщават нейните близки. Семейството й поиска уединение в този тежък момент.

„Музиката й беше популярна по целия свят. Нейният талант беше несравним и несравним“, написа ирландският премиер Лео Варадкар в Twitter.

Нейният албум от 2014 г. „I’m Not Bossy, I’m the Boss“ беше добре приет, но тя беше принудена да отмени турнето си в средата на 2015 г., позовавайки се на изтощение. През ноември 2015 г. тя обяви във Facebook, че е „приела свръхдоза“, докато резервирала анонимно хотел, но полицията установи, че е в безопасност. През юни 2016 г. полицията в Чикаго получи сигнал, че тя може да е заплашвала да скочи от мост, но тя отхвърли слуховете като „фалшиви и злонамерени клюки“.

О’Конър прие исляма през 2018 г. и смени името си на Шухада Садакат, но все още свири под старото си име.

Тя отмени концерти през 2021 г., след като обяви, че влиза в едногодишна програма за лечение на травми и зависимости. В поредица от туитове тя каза, че е преминала през „травматични шест години“, но сега „възстановяването започва“.

Преди година 17-годишният й син – Шейн, се самоуби. Тогава О’Конър каза, че синът й е „решил да прекрати земната си борба и сега е с Бог“. Тя туитна още: „Няма смисъл да живея без него“ и беше приета в болница.

Певицата има 10 студийни албума, но никога не надмина огромния успех на Nothing Compares 2 You.

Веднъж тя каза, че е обръснала главата си в отговор на шефовете на звукозаписни компании, които я притискат да бъде традиционно бляскава.

„Всеки иска поп звезда, разбираш ли?“ пише тя в мемоарите си от 2021 г. „Но аз съм певица на протеста. Нямах желание за слава.“

Искането на нейната звукозаписна компания да смекчи имиджа й има обратен ефект и циментира нейния пънк стил. „Заведоха ме на обяд и казаха, че биха искали да започна да нося къси поли и ботуши, да си пусна дълга коса и да правя всичко като момиче.

Това, което описваха, всъщност бяха техните любовници“, каза тя пред Daily Telegraph. Последва пътуване до гръцки бръснар и О’Конър го помоли да обръсне главата й. „Той не искаше да го направи, почти плачеше“, спомня си тя. „Бях възхитена от него.“

NOVA

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви