Агарта - съществува ли наистина?
Агарта - съществува ли наистина?

Агарта е легендарен град, за който се твърди, че съществува под земята на много места по света. Мнозина вярват, че това е дом на напреднала раса от хора, известна като „агартаните“ или „древните“. В някои версии на мита се смята, че тези хора са първоначалните жители на Земята. Слезли са под земята, за да избягат или от природни бедствия , или от враждебни обитатели на повърхността.

Агарта понякога се нарича Шамбала, който е подобен скрит град. Той е дом на просветени обитатели и е защитен от свирепи зверове, наречени „уморени“. В будистките учения Шамбала е друго име за северноиндийския свещен град Варанаси. Той е един от най-старите постоянно населени градове в света.

Може да се изненадате да научите, че има много реални места на Земята със много подобни имена. Например: Агарти (Армения), Агадсир (Мароко) и Агар (Русия).

Присъствието на такова величествено място изглежда толкова странно, че много хора смятат, че трябва да е някаква измислица. Въпреки това има много признаци, които сочат, че това е нещо повече от градска легенда.

Агарта – мистериозната подземна цивилизация
Има многобройни истории в различни култури за тунели и подземни общности под повърхността на Земята. Римският учен Плиний Стари говори за онези, които са избягали от гибелта на Атлантида към ядрото на Земята.

Този подземен свят има много имена.

Агарта (или Агарти) е място, където четирите краища на света са свързани с пътеки и тунели.

Някои вярващи в Агарта твърдят, че друг свят съществува под нас и служи за противовес на нашият.

Докато живеем в състояние на изострени емоции, насилие и прекомерна идеология, този свят под земята е обратен на нашия. Но в някои религии се смята, че Агарта е земя, гъмжаща от демони и чудовища.

Хората, които вярват в съществуването на Агарта, често се наричат „Кухоземци“. Това е заради убеждението им, че в някои части от непознатата вътрешна сърцевина на Земята всъщност има процъфтяваща цивилизация. А не твърда желязна топка, както смятат учените.

Картата на кухата Земя от Макс Файфийлд © Том Уигли |

Те вярват, че има таен вход в Агарта, който е скрит в пустинята Гоби. Твърди се, че  агартаните са построили този вход с толкова напреднала технология, че хората не  могат да го открият.

В Агарта има няколко града, като столицата е Шамбала.

В средата има „централно слънце“, което осигурява светлина и живот на агартанците. Френският окултист Александър Сен-Ив д’Алвейдр твърди, че потенциалът на този свят може да бъде отключен само „когато анархията на нашия свят бъде заменена от синархия“ (хармонично управление).

Мистериозно сателитно изображение, публикувано от ESSA

Сателитно изображение ESSA-7 показва гигантска дупка на Северния полюс © Public Domain

През 1970 г. Службата за екологични науки на Съединените щати (ESSA) публикува сателитни снимки на Северния полюс. Една от снимките показва перфектна заоблена дупка над Арктика. Това накара теоретиците на конспирацията да повярват в съществуването на подземни цивилизации.

Агарта в отчетите на адмирал Ричард Евелин Бърд
Твърди се, че адмирал Бърд е записал срещата си с изгубена цивилизация по време на експедициите му до полюсите. Пазейки входа в тайна той описва ,как се срещнал с древната раса под земята и е станал свидетел на огромна земя с животни и растения, за които преди това се е смятало, че са изчезнали. Животните, които видял, включвали подобни на мамут същества.

Според предполагаем запис в дневника, написан по време на полярната му експедиция,

Бърд се е натъкнал на земя с топъл, тучен климат с подобни на мамути същества и древна човешка раса, които са живели на Земята.

Самолетът с който пътувал внезапно влязъл във входа на Агарта през нещо като портал от светлина,бил принуден да кацне , като бил прихванат със странни летателни апарати във формата на чиния. При кацането той бил посрещнат от емисари на цивилизация, за която мнозина смятат, че е митичната Агарта. Тези предполагаеми агартанци говорили неразбираем за него език но намерили начин да изразят загрижеността си относно използването на атомни бомби от човечеството по време на Втората световна война и наели Бърд като техен посланик, за да се върне при правителството на САЩ и да предаде тяхното притеснение.

Той отбеляза, че правителството му е наредило да запази мълчание за това, на което е бил свидетел по време на задачата за Арктика. Адмирал Бърд пише в дневника си на 11 март 1947 г.:

„Току-що присъствах на среща на персонала в Пентагона. Изложих напълно своето откритие и посланието на водачите. Всичко е надлежно записано. Президентът е уведомен. Сега съм задържан за няколко часа (шест часа, тридесет и девет минути, за да бъдем точни). Разпитан съм внимателно от висшестоящи за сигурност и медицински екип. Беше изпитание!!!! Поставен съм под строг контрол чрез разпоредбите за национална сигурност на Съединени американски щати. Наредено ми е да запазя мълчание по отношение на всичко, което съм научил, в името на човечеството!!! Невероятно! Напомнят ми, че съм военен и трябва да изпълнявам заповеди.”

Поразителният въпрос по отношение на валидността на този запис в дневника е, че той е от февруари-март 1947 г.

Ако се смята, че тази история обхваща първия полет на Бърд над Северния полюс, тогава трябва само да погледнете действителната дата, когато той е постигнал това подвиг повече от 20 години по-рано на 9 май 1926 г.

Всъщност, при по-нататъшна проверка, изглежда, че Бърд вероятно не е стигнал съвсем до Северния полюс и вместо това е изфабрикувал навигационните си дневник, присвоявайки опита на друг екип, който всъщност е поставил рекорда няколко дни по-късно.

Но това, което прави този запис толкова интригуващ, е, че ако е истински, може ли потенциално да е бил изтълкуван погрешно от по-късна мисия до Антарктика? Дали всъщност се отнася до прословутата „Operation Highjump“?

Highjump беше една от най-големите операции, провеждани някога в Антарктида с над 4000 мъже, изпратени да изучават, картографират и пребивават на континента в продължение на осем месеца. Експедицията включвала 13 спомагателни кораба на ВМС, самолетоносач, хеликоптери, летящи лодки и набор от по-традиционни самолети.
Тази експедиция, както и последвалата „Операция Deep Freeze” осем години по-късно, установили американско военно присъствие на Антарктида.

Връзките на нацистите с Агарта!
Има достатъчно доказателства,

че нацистите са изразходвали много ресурси в търсене на Агарта като последно средство за бягство на Хитлер в случай на спешност

, което донякъде оправдава тези конспирации. Всъщност най-често срещаната карта на Агарта е начертана от немски учен през 1935 г.

Свързана ли е Агарта с древните култури?
Почти всяка древна култура има история или алюзия за подземни светове, както и за цивилизации или хора в центъра на Земята .

В тибетския будизъм съществува тайният, мистичен град Шамбала, разположен някъде дълбоко в Хималаите, който мнозина са търсили, включително руският мистик Николай Рьорих, въпреки че не е известно никой да го е открил. Някои смятат, че Шамбала потенциално може да бъде свързана с Агарта.

В индуистките и келтските предания – които някои смятат, че споделят древна връзка чрез изгубен допотопен град – има пещери и подземни входове към подземни светове. Някои са свързали индуистката земя Аряварта, или „обителта на превъзходните“, земя, управлявана от висша раса хиляди години преди голямата война, описана в Махабхарата.

Мнозина вярват, че тази древна раса е от същата линия като древните цивилизации от Атлантида, Лемурия и Му, които са били унищожени от войни и катаклизми, прогонвайки ги под земята в Агарта.

Има друг подземен свят в индуистката Махабхарата, известен като „Патала“,

който има прилики с изображенията на подземен свят, въпреки че се споменава, че те са във война с агартаните.

Патала е седмият слой от подземния свят в хиндуистките писания и се управлява от „нагите“, получовешки , полурептилиански вид , които са изобразени с качулки със скъпоценни камъни, които осветяват тяхното царство. Нага са високо напреднала раса с авангардни технологии. Понякога се казва, че отвличат, измъчват и убиват хора, въпреки че други разкази ги споменават като имащи положително въздействие върху земните събития.

hiddentruth.site

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви