В резултат на съвместните полицейски действия на служители от отдел Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас, сектор „Лаборатория“ – Бургас към Института по психология на МВР и Районно управление – Созопол на 20.07.т.г. е задържана 32 годишна жена от с. Зидарово, общ. Созопол – секретарка на кметския наместник в созополското село Габър.

Припомняме, че тя беше заявила, че при претърпян пътен инцидент в участъка между села Извор и Зидарово се самозапалил ползвания от нея „Опел Корса“, с бургаска регистрация, като изгорели множество служебни документи на кметство на с. Габър, както и парична сума, събрана от жители на с. Габър и предназначена за закупуване на дърва за огрев.

При проведените множество процесуално-следствени действия / огледи, претърсване и изземване, разпити на свидетели и др./ е констатирано, че 32-годишната жена присвоила сумата от 13 000 лева.

Установено е още, че за периода от м. декември 2022 г. до м. юли 2023 г. жената присвоила сумата от общо 4 699.95 лева – дарения от жителите на с. Габър за ремонт на местната църква, съхранявани в метална каса в сградата на кметството, както и че чрез копиране на данни от чужд платежен инструмент / дебитна карта/, собственост на кметския наместник на с. Габър за периода от м. януари 2023 г. до м. юли 2023 г. системно осъществявала онлайн залагания в интернет сайт за хазарт, с което нанесла имотна вреда в размер на 1 000 лева.

32-годишната жена е разпитана в качеството на обвиняема, като направила пълни самопризнания.

Намерени и иззети са част от паричните суми – предмет на престъпленията.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на 32-годишната жена продължава от служители на Районно управление – Созопол.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви