Второто издание на „Джаз в цялата страна“ – инициативата на Jazz FM радио за представяне на най-ярките джаз музиканти на България там, където те творят и вдъхновяват своята публика ще се проведе от 28 до 30 юли в Бургас и Созопол.

Към основния концерт с изпълнения на местни музиканти и интервюта пред публика, тази година „Джаз в цялата страна“ надгражда съдържанието си с поредица от събития като джемсешън, изложби, музикални разговори за историята на Бургас и региона и провеждане на радиопредаване на живо. Всички събития в програмата са с вход свободен.

В програмата на „Джаз в цялата страна“ 2023 ще се включат бележити джаз музиканти на Бургас като „Биг бенд Бургас“, DJ Mr. Moon, Антони Дончев, Мими Николова, Самуел Ефтимов, Стела и Михаил Михайлови, Асен Хайдутов и други.

Програмата

На 28 юли на сцена „Охлюва“ в Бургас от 18 ч. програмата ще започне с импровизации на живо в предаването Jazztronica, което ще се случи пред погледа на публиката. От 19:00ч. на сцената изпълнения ще поднесат млади таланти и доайени, родени в Бургас и учещи в чужбина студенти. Сред тях са „Биг бенд Бургас“, ученици от Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“, Стела и Михаил Михайлови, Асен Хайдутов и други.

В края на вечерта ще бъде отдадена почит към създателя на „Златният Орфей“ Генко Генов, роден на този ден преди 95 години, с изпълнение на Мими Николова и Самуил Ефтимов на песента „Калиакра“, спечелила първото издание на конкурса през 1965 г.

В ранната част на съботния и неделен ден в музикални разговори от Регионална библиотека „Пейо Яворов“ ще бъде разказана джаз историята на Бургас и региона в компанията на Кирил Дончев и Мими Николова и с техни музикални изпълнения заедно с Антони Дончев, Георги Дончев и Самуел Ефтимов.

В събота ще излъчим на живо и неповторим джемсешън от емблематичния Арт клуб „Мишел“ в Созопол. В програмата на фестивала е планирана и изложба на джаз плакати на студенти от Националната художествена академия, създадени в съвместен проект с Jazz FM. Водещи на всички събития ще са водещите на Jazz FM радио Светослав Николов и Таня Иванова.

Целта на „Джаз в цялата страна“ е да подкрепи и представи на широката аудитория начинаещи и утвърдени джаз музиканти от цяла България. По традиция всяка година Jazz FM радио избира град – домакин, в който музиканти от региона представят творчеството си чрез изпълнения и интервюта. Тази година повечето активности от фестивала ще се проведат в Бургас, като всички събития ще бъдат излъчвани на живо в радиоефира, онлайн в социалните мрежи на Jazz FM и записвани за последващо излъчване.

Още за пътуващия фестивал на Jazz FM – на www.jazzfm.bg и на страницата на събитието във Facebook!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви