Бургас

С цел постигане на енергийна ефективност и по-добра осветеност, Община Бургас извършва подмяна на старите осветителни тела в следните населени места: гр. Българово, кв. „Долно Езерово“, с. Миролюбово, с. Изворище, с. Брястовец, с. Драганово, с. Маринка, с. Димчево, с. Твърдица, с. Извор, с. Равнец, с. Братово.

В последните седмици това вече се случи в с. Драганово, с. Димчево, с. Твърдица. В момента се работи в град Българово и село Маринка.

След приключване на проекта, в периферните селища на бургаската община ще бъдат монтирани общо 2700 броя нови осветителни тела.

През последните 2 години в града бе реализиран проект за модернизация на уличното осветление в 22 зони, разположени по протежението на булеварди и главни улици, откъдето минават много автомобили и пешеходци.

Бяха подменени хиляди осветителни тела. Проектът включваше също така реновиране на табла за управление и стълбове по главните пътни артерии.

С внедряването на тези мерки за енергийна ефективност градът плаща по-малко за електричество, а лампите светят по-силно.

Община Бургас иска през следващите години да разгърне тази инициатива в кварталите и по-малките улици. Вече се работи и има сериозен напредък във „Възраждане“.

През настоящата година там е извършена подмяна на старите осветителни тела с нови енергийноефективни на следните места:

1. Ул. „Гладстон“ – 50 бр. осветителни тела (цялата улица);

2. Ул. „Сливница“, между „Мария Луиза“ и бул. „Хр. Ботев“ – 32 бр.;

3. Ул. „Калоян“ – 55 бр. (цялата улица);

4. „Патриарх Евтимий“, в отсечката от ул. „Фердинандова“ до ул. „Цар Асен“;

5. Ул. „Съгласие“ – 6 бр.;

6. Ул. „Цар Асен“, от „Гладстон“ до „Христо Ботев“ – 9 бр.;

7. Ул. „Княз Борис“, от „Гладстон“ до „Ботева“ – подмяна на 7 броя стълбове и осветителни тела.

8. Подмяна на 29 броя стълбове и поставяне на нови паркови осветителни тела тип камбана на парково осветление в градинката зад Старата поща;

9. Боядисване на стълбове по съответните улици;

10. Подмяна на 24 броя осветителни тела в градинката пред Операта;

11. В момента се работи за подмяна на 30 броя стълбове и поставяне на нови осветителни тела тип камбана в Борисовата градина.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви