Всички искания за повишение на заплати са удовлетворени
Всички искания за повишение на заплати са удовлетворени

Всички искания, издигнати на организираните от синдикатите протести за ръст на заплатите в различни институции, са удовлетворени. И са внесени като предложения от депутатите за промени в бюджета за 2023 година.  Това обяви в парламента директорът на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ Любослав Костов.

Сред тях са и допълнителните средства за заплатите в БНР: „Към тази сутрин всички искания бяха удовлетворени с изключение на парите за Националното радио. Но всъщност ГЕРБ внесоха законопроекта за ръст на средствата и за Националното радио в размер малко над 3 милиона. Това, комбинирано с парите, отпуснати от Асен Василев, ще е достатъчно за ръст на заплатите около 20-25 процента.

И, ако мога да обобщя, всички искания, които КНСБ, внесе на депутатите в резултат на трите дена протести и срещите, които правихме миналата седмица, са удовлетворени. Та даже и 20 милиона отгоре. Ние искахме 305. В момента ако съберете всички законопроекти, са на стойност малко над 320 милиона“, поясни Костов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви