Темата за Украйна явно се експлоатира от управляващите като спасителен пояс, който да отдалечи вниманието на хората от липсата на визия, програма и реални действия в отговор на проблемите пред страната. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Бургас днес.

„Криенето зад Украйна може да работи, но само за известно време, защото проблемите се трупат, а хората чакат отговори“, допълни Румен Радев.

Държавният глава посочи, че управляващите най-сетне трябва да се заемат с българския дневен ред и с решаване на проблемите на обществото.

„Криейки се зад Украйна, управляващата коалиция все повече отстъпва от редица важни европейски ценности – върховенство на правото, а не неговото погазване, борба с корупцията, а не нейната закрила, прозрачност, а не задкулисие, свобода на словото, а не цензура, повишаване на стандарта и качеството на живот на хората, а не тяхното ограбване, и много важно – отговорност пред избирателя, а не неговата измама“, заяви президентът.

В отговор на въпрос Румен Радев отбеляза протестите срещу войната, социалните протести, протестите срещу държавния бюджет, срещу политиката на доходите.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви