Съпрузи са загинали на Кримския мост
Съпрузи са загинали на Кримския мост

Съпрузи са загинали при извънредната ситуация на Кримския мост, а 14-годишната им дъщеря се бори за живота си. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването на Краснодарския край, цитирани от РИА Новости.

Руските власти не съобщават официално какво точно се е случило на важното съоръжение. Неофициално каналите в Телеграм пишат, че са избухнали две експлозии. Първите кадри от мястото на инцидента – при 145-ия стълб на моста, показват разрушения на част от платното. Министерството на транспорта на Русия обяви, че щетите са само по пътя и няма никакъв проблем по опорите на моста.

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков написа в канала си в Телеграм, че загиналите съпрузи са жителите на управлявания от него регион.

„Всички с вас видяхме в интернет колата с белгородски номера на Кримския мост. Каква е информацията, с която разполагаме в момента – момиче е ранено, средно тежко, вече е под наблюдението на лекари. Здравният министър на Белгородска област Андрей Иконников е в постоянен контакт с медиците. Когато те позволят и ако е възможно момичето ще бъде транспортирано в белгородска болница. Най-тежкото е, че родителите й загинаха. Инструктирах Андрей Гриднев (ръководителят на Новоосколски район – бел.ред), да се свърже с роднините на загиналите съпрузи. Ще им предоставим цялата необходима помощ. Исках да изкажа най-искрени съболезнования от всички нас, въпреки че разбирам, че тук никакви думи не могат да премахнат болката от загубата“, заяви Гладков.

По неофициални данни загиналите на Кримския мост са 36-годишната Наталия и 40-годишният й съпруг Алексей. Жената е служителка на отдела по образование на Новоосколския окръг, а мъжът е предприемач. 14-годишната им дъщеря Ангелина е със закрита черепно-мозъчна травма.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви