Огледалата и страха от огледалния свят
Огледалата и страха от огледалния свят

Съществуват толкова много поличби и поверия за огледалата. А знаете ли, че не трябва да се оглеждате в тях нощем?…

Постоянно използваме огледала във всекидневието си и дори ги носим със себе си, за да можем във всеки момент да отстраним външни дефекти (Zona666.com). Но във всички времена този, на пръв поглед, обикновен аксесоар е смятан за нещо мистично и не особено добро.

Едни го наричат Дар на дявола (обикновен човек просто не може да създаде предмет, отразяващ всичко случващо се). Други смятат, че огледалният свят съвсем не е безопасен. И именно затова, с огледалата са свързани толкова много различни поличби.

Защо не трябва да се оглеждаме нощем? Огледалото се смята за вход към отвъдното. Първо, този портал се отваря обикновено през нощта, т.е. в тъмното време на денонощието вратата е отворена. И през нея в реалния свят могат да проникнат неизвестни същества, с които никой не би желал да се сблъсква.

Второ, по време на сън и нощем, душите на хората са особено уязвими. И ако внезапно се събудите и в сънно състояние се огледате в огледало, душата ви може да се отправи на пътешествие из огледалния свят, оставяйки тялото ви „безстопанствено“.

А какво ще се случи, ако не намери пътя обратно и не успее да се върне? Тогава тялото ви може да бъде заето от чужд дух, при това обикновено става дума за зли и неспокойни души. За този феномен са заснети немалко филми и той се нарича най-често „астрал“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви