Купон на острова

Първата музикална проява на Държавна опера – Бургас на о. „Света Анастасия“, включена в програмата „Купон на Острова“ 2023,  е концертен спектакъл, обединил изисканата красота на мюзикъла, джаза, тангото и други популярни жанрове на 14 юли от 21.00 часа на живописната открита сцена край морския бряг на единствения населен остров по Черноморието.

Събитията от „Купон на Острова“ за доказали притегателната си сила и всеки път островната сцена се оказва твърде тясна да побере всички желаещи да преживеят усещането за съчетания на музика, романтика и неповторим залез над морето.

И предстоящият концерт не прави изключение – поради големия интерес, днес се отпуска допълнителен кораб, който ще тръгне от Магазия 1 на Морска гара – Бургас в 19 часа, освен планираното отпътуване в 20 часа.

Именитите и обичани от публиката певци Еделина Кънева и Орлин Павлов, многократно са били солисти на различни успешни проекти на Бургаската опера. Звездните солисти ще пеят отново петъчната островна вечер с оркестъра на Държавна опера – Бургас, под диригентството на Левон Манукян, заедно с Иво Дуков – пиано и Димитър Желев – ударни, ще запеят в тоналността на лятото стилно подбраните песни на концертния спектакъл „Не си отивай, лято…“

В откритата сцена на о. „Света Анастасия“, топ туристическа дестинация, която десетки хиляди души посещават всяка година, сред естествения декор на брега, привличащ с романтичната си екзотика, ще бъде изпълнена музика от Гершуин, Франк Синатра, обичаните песни от емблематичния филм „Брилянтин“, както и темпераментните танга на Пиацола.

„Не си отивай, лято…“ незабравим естетичен подарък за многобройните зрители на брега, които няма да пропуснат шанса да присъстват на уникално преживяване – и като дестинация, и като емоционални послания.

Оркестърът на Бургаската опера, с концертмайстор Христо Белчев, ще влее  удоволствието от музицирането в общата вълна на празнично  настроение.

Концертният спектакъл „Не си отивай, лято…“ е по идея на Юлия Манукян, нейна концепция е и мултимедията, допълваща цялостната визия на музикалното бижу. Оркестрациите, както и традиционно артистичното присъствие зад диригентския пулт, са запазена марка на маестро Левон Манукян.

В петъчната вечер бургаските меломани и гости на морския ни град, която притежават усет към хубавата музика, ще имат възможността да чуят композиции из репертоара на колоси в световната музикална култура. На остров „Света Анастасия“ ще прозвучат вечните носталгични мелодии, носещи сюрреалистичната и терапевтична красота на един свят, съхранен от динамиката и тревогите на съвремието: фрагменти от мюзикълите „Уестсайдска история“, „Цар Лъв“, „Котките“, „Брилянтин“ и вечните хитове на Астор Пиацола, Гершуин, Мишел Льогран и др.

Подарете си незабравимо естетическо изживяване под звездите в края на работната седмица, със звездни солисти, отличен диригент и оркестър – със сигурност преживяването ще бъде запомнящо се!

 

Билети за „Не си отивай, лято“ – на касата на Операта, каза „Часовника“, в мрежите на Eventim – https://www.eventim.bg/…/ostrov-sveta…/performance.html и Grabo – https://grabo.bg/burgas/kontzert-o-pavlov-0fk75.

Поради големия интерес, Държавна опера – Бургас отпуска допълнителни места! Тръгване за Острова –  14 юли, в 19 часа и 20.00 часа, от Магазия 1 на Морска гара – Бургас, тел.: 0884 025918, 0875343043, 056825772.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви