Барби, амбициозната сатира на Грета Геруиг, в която титулярната блондинка на Марго Роби бяга от Барбиленд, за да опознае реалния свят, предизвика възторжени реакции от страна на публиката по време на предварителната прожекция, съобщава „Гардиън“.

Редакторът на социалните медии на Variety Катси Стефан нарече филма „съвършен“ и добави: „Грета Геруиг представя нюансиран коментар за това какво означава да си жена в една причудлива, прекрасна и смешна лудория.

Целият актьорски състав блести, особено Марго Роби и Райън Гослинг в ролите, които явно са родени да играят тези роли.“

Междувременно авторът на ScreenRant Джоузеф Декелмайер заяви, че филмът е „забавен, бомбастичен и много интелигентен“. „Грета Геруиг се цели в десятката и удря хоумрън“, добавя той, наричайки Роби „страхотна“, а Райън Гослинг и Симу Лиу – които играят Кен – „чисто забавление“.

Джейми Джирак от ComicBook.com заяви, че филмът е любимият ѝ за годината, и добави: „Грета Геруиг някак си надмина очакванията ми… Дайте на Райън Гослинг номинация за „Оскар“, говоря напълно сериозно!“

В по-ранно интервю Райън Гослинг заяви, че за децата му е било най-малкото странно да го видят в ролята на Кен, но че дължи част от изграждането на образа си именно на тях.

Актьорският състав и екипът на филма са на огромно рекламно турне за филма преди излизането му по света на 21 юли. На премиерата в Лос Анджелис в неделя един от забележителните отсъстващи беше съавторът на филма Ноа Баумбах, който не присъства в знак на солидарност с Гилдията на американските сценаристи, които в момента стачкуват.

Грета Геруиг казва: „Моят съавтор, моят партньор в любовта и изкуството Ноа Баумбах не е тук. Той страстно подкрепя борбата на WGA. Нищо в Барби не се е случило без него и нищо в Холивуд не се случва без сценаристите.“

В разговор с „Обзървър“ Геруиг казва, че двамата с Баумбах са работили по сценария по време на пандемията. „Имахме усещането, че искаме да направим нещо анархично, диво, защото имахме чувството, че ако някога се върнем отново в кината, трябва да направим нещо напълно откачено.“

Геруиг заяви, че се надява филмът да бъде анархично преживяване, като дължи вдъхновението си на „дълбоката изолация на пандемията, усещането, че сме в собствените си малки кутии, сами“.

Освен Роби, Гослинг и Лиу, в актьорския състав влизат Кейт Маккинън, Исса Рей, Ема Маки, Дуа Липа, Никола Кофлън, Америка Ферера, Уил Ферел, Майкъл Сера, Хелън Мирън, Джейми Деметриу и Емералд Фенел.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви