В съвременния свят е изключително трудно мъж да намери подходяща жена. И всичко това, защото всички умни и отговорни дами или вече са заети или пък се занимават с бизнеса си, за разлика от вятърничавите момичета, които живеят единствено за частичка мъжко внимание.

Мъжете непрекъснато ми се оплакват, че с днешните жени няма какво дори да се говори.

От своя страна, съвременните жени пък омаловажават интелектуалните способности на мъжете. Иди, че ги разбери и двата пола! Но, нека видим препоръките на психолозите за това как да различим умната жена, задавайки й просто 3 най-обикновени въпроса.

Какви мъже (не) харесвате?

Този въпрос е много важно да зададете на жена в началото на комуникацията. И не само за да разберете как трябва или не трябва да се държите, докато общувате с нея. Това, как по принцип говори една жена на тази тема, дали има собствено мнение, е от решаващо значение за преценката на нейния интелект.

Ако дамата каже, че харесва щедри и весели мъже и не харесва скъперници, заети и обсебващи, тогава тази дама определено не може да се нарече умна. Тя мисли твърде примитивно – мъжът трябва да е с пари, да знае няколко шеги и това е всичко, което се изисква от него.

Докато една умна жена няма да отговори на този въпрос еднозначно. Например, тя може да каже, че харесва умни и отговорни хора. В същото време умната жена никога в компанията на един мъж няма да очерня другите. Възпитанието няма да й го позволи.

Какво направихте, за да запазите предишната си връзка?

Една глупава жена винаги отговаря на този въпрос така – за всичко е виновен той, той ме напусна, той развали всичко, аз нямам нищо общо с това. Глупавата жена винаги се опитва да снеме отговорността от себе си.

Тя не вижда своите грешки, а само чуждите.

Също така, ако на една жена й е трудно да отговори на въпроса какво е направила грешно в предишна връзка, тогава и с вас тя ще направи същите грешки и ще докара връзката ви до същата дупка.

Глупавият човек никога не анализира поведението си. Умната дама винаги е наясно с грешките си и не се срамува да говори за тях.

Какво ще направите, ако останете сами с дете?

За умната жена този въпрос ще породи съмнения – защо трябва да остава сама, тя е склонна да направи всичко възможно, за да има щастлив брак.

И обратно – една тесногръда жена ще започне да твърди, че веднага ще осъди бившия за издръжка или ще помоли родителите си за помощ. Тоест тя дори не допуска факта, че разводът може да бъде предотвратен.

Разбира се, това съвсем не е изчерпателна извадка за мисленето на глупавата и умната жена.

Но все пак, скъпи мъже, може да използвате тези съвети от психолозите, за да прецените по-бързо умствения багаж на една жена – дори още при първата среща.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви