23 години след премиерата на „Гладиатор“ – Хоакин Финикс и Ридли Скот се събират за нова епична драма, която ще разкаже живота на един от най-великите лидери в историята, Наполеон.

Първият трейлър на едноименния филм беше разпространен на 10 юли от Sony и Apple.

Финикс влиза в главната роля на Наполеон Бонапарт, като показва пътя на изкачването му на власт през „призмата на неговата пристрастяваща и често агресивна връзка със съпругата му и единствената му истинска любов Жозефин“.

Ванеса Кърби (The Crown) ще се превъплъти в любимата жена на Наполеон.

85-годишният режисьор Ридли Скот е вложил доста сериозни усилия в създаването на филма. Част от бойните сцени включват стотици души, които са снимани като войници на съперничащите си армии – френската, австрийската и руската.

„Филмът е епичен. Хоакин е изключителен. Това е най-добрият исторически филм на Ридли Скот. Има невероятни бойни сцени и е великолепно изследване на личността на героя, по начина, по който Хоакин го прави. Беше удоволствие да се снимам в този филм“, казва Ванеиса Кърби в интервю по повод предстоящата премиера.

Продукцията на Apple ще излезе ексклузивно по кината на 22 ноември (уикенда на Деня на благодарността), а по-късно ще може да се гледа и през стрийминг платформата Apple TV+.

През 2024 г. очакваме да видим Хоакин Финикс и в продължението на „Жокера“ с Лейди Гага, а Ридли Скот работи по нов филм по мотиви от историята в „Гладиатор“.

boulevardbulgaria.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви