„За съжаление нашата инвестиция в съдебната система на РС Македония не даде очаквания резултат“. Това признание направи американският посланик в Скопие Анджела Агелер.

„В крайна сметка системната корупция в цялата страна, във всички нейни сектори, пряко вреди на гражданите на Северна Македония, а не на нас. Всички вие заслужавате едно общество, правителство, съдебна система, където има прозрачни действия и те са в услуга на гражданите“, заяви Агелер.

„Това е основата на всяка една почтена и функционираща демокрация. Върху това нещо трябва да се фокусира правителството, без значение коя партия участва в управлението на страната. Съдебната система трябва да бъде независима и напълно финансирана, неполитизирана от правителството. Политическите лидери трябва да се стремят към това, а гражданите да го изискват“, смята дипломат №1 на САЩ в РСМ.

Според нея „проектите за изграждането на Коридор №8 и № 10 са най-голямата инфраструктурна инвестиция в историята на РСМ“.

„Ползите за гражданите са огромни: голям брой работни места, договори с местни компании, включително и партньорство с една от най-големите американски компании, която действа на Балканите и в света. Когато това строителство приключи, пътуването ще намалее в страната и ще има свързаност с останалите партньори от НАТО, ще се увеличи търговията и РСМ ще се превърне в жизнен транспортен център“, поясни още американският дипломат в Скопие.

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви