Кинофестивалът във Венеция ще бъде открит с филма „Претенденти“ („Challengers“) на режисьора Лука Гуаданино, с участието на Зендая, Джош О’Конър и Майк Фейст, предадоха АФП и АП.

Осемдесетото издание на форума започва на 30 август и ще продължи до 9 септември.

В тази продукция „Гуаданино не поставя граници на творческата си енергия…, като разглежда теми като любовта, приятелството, мъжкото съперничество и създава един завладяващ и въздействащ филм, изпълнен с ирония, чувственост и добронамереност.

Кино в най-чистата му форма“, казва директорът на кинофестивала Алберто Барбера, цитиран в прессъобщение.

Младата американска актриса Зендая в „Претенденти“ е в ролята на бивша тенисистка, станала треньорка, която се оказва в любовен триъгълник между съпруга си, в чиято роля е Майк Фейст („Уестсайдска история“) и своя експриятел, изигран от Джош О’Конър („Короната“).

Режисьорът Лука Гуаданино каза, че е „много развълнуван“ да открие Мострата с тази „модерна и силна история, изпълнена с енергията на младостта и любовта“. Той споделя, че за него като режисьор „откриването на фестивала е сбъдната мечта“, цитиран от прессъобщението.

Няколко филма на италианеца премиерно са представяни във Венеция, като сред тях е „Изцяло и напълно“, отличен със „Сребърен лъв“ за най-добър режисьор миналата година.

Основаният през 1932 г. кинофестивал във Венеция е най-старият в света. Пълната програма на форума ще бъде обявена в края на този месец.

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви