БУРГ е готов за месните избори през есента. Имаме яснота за голяма част от листатата ни за общински съветници и готовност да издигнем кандидат за кмет на Бургас.

Това заяви Живко Табаков по време на представянето на БУРГ (Български устрем за развитие на градовете) пред широката общественост днес в града ни.

БУРГ е гражданска платформа на свободните хора, чиято основна цел е взаимопомощ и подобряване качество на живот. Екип от будни хора, с иновативна визия за своя град. Експерти от различни области, които с опита си са доказали, че могат да спомогнат за разрешаването на редица проблеми по отношение на градската среда, здравеопазването, икономиката и образованието.

За нас местните избори не са само поредните такива, на които да искаме свое представителство. Най-важно е да направим редица срещи с различни леви и десни политически парти. Това включва ДБГ, Движение 21, АБВ, Ние идваме, Има такъв народ, Възраждане, Изправи се.БГ и други. Готови сме за разговори и с БСП. До 8 септември искаме да сме провели публични срещи с представителите на тези партии, на които да чуем не само техните визии за развитието на Бургас, но и имената на кандидатите им за кмет„, поясни Табаков.

Той бе категоричен, че БУРГ със сигурност няма да подкрепи кандидат за кмет на ПП ГЕРБ, както и почти сигурно такъв на ПП-ДБ, които по негови думи не само са „изпрали“ Борисов, но са и заменили желанието за промяна у хората.

Искаме най-добрата кандидатура за кмет, широка коалиция и възможно най-голямото представителство в Общински съвет. За нас е много важно ПП ГЕРБ да нямат повече мнозинство в местния парламент. Ние сме готови да издигнем своя кандидатура за кмет и това ще стане най-късно до 8 септември, но все пак първо искаме да проведем разговори с политическите партии в града. Допускам, че и аз мога да бъдат кандидат за кмет на Бургас, но отговорно заявявам, че ако се появи по-обединителна фигура, то съм готов да отстъпя. БУРГ има и друга кандидатура за кмет, различна от мен. За нас важното е Бургас да няма кмет от ГЕРБ.„, каза още Табаков.

Другото важно лице в БУРГ Николай Стоилов сподели, че БУРГ ще се отличават от останалите граждански движения в Бургас с личностите си и с това, което представлява.

Като гражданско движение имаме по-голяма свобода. Огромна част от хората не участват в политическите процеси. Това си личи особено при младежите, защото не могат да се припознаят с никого. В структурата си политическите партии са една доста сложна система от стари връзки и в тях един млад човек много трудно би се издигнал. Ние искаме да дадем възможност младите хора да имат своята дума в БУРГ и да се включат активно в решенията ни“, каза още Стоилов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви