Колумбийската певица, авторка на текстове и носителка на множество награди Grammy Шакира обединява усилия с Manuel Turizo за „Copa Vacia“.

Парчето е придружено от фантастично музикално видео, режисирано съвместно от нея и дългогодишния й сътрудник Jaume de la Iguana.

Видеото направи глобалната си премиера по MTV Live, MTVU, MTV Biggest Pop и в глобалната мрежа от канали на MTV, както и на билбордовете на Paramount на Times Square.

Сингълът на певицата с Bizarrap, озаглавен „Music Sessions Vol. 53”, влезе в историята, дебютирайки на #1 в световен мащаб и счупвайки 14 световни рекорда на Guinness.

Сега това е песента на испански език с най-много слушания за един ден в историята, като за 24 часа парчето счупи рекорда в Spotify с над 14 милиона стрийма.

Двамата изпълниха песента пред развълнувана тълпа в The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, което го направи едно от най-гледаните музикални изпълнения в историята на шоуто.

Миналия месец Шакира издаде „Acróstico“, балада за пиано, в която показа своята уязвима и чувствителна страна.

Тя също беше отличена като първата латиноамериканска жена на годината на Billboard на встъпителната Mujeres Latinas en la Música, известна още като галата на Латиноамериканските жени в музиката.

Това добавя още едно постижение към удивителната година за глобалната икона, която е първият изпълнител, който има две #1 парчета в класацията Global Top 50 в Spotify, както и в Billboard 200 и Billboard Hot 100.

Шакира вече заема мястото на най-продаваната латино изпълнителка в историята, с десетилетна история на създаване на хитове, продължавайки да затвърждава легендарния си статус през изминалата година благодарение на невероятния успех на четирите й най-нови хита „Te Felicito“, „Monotonía“, „Music Sessions #53“ и „TQG“.

njoy.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви