Мразите фитнеса? Всичко е наред, не е нужно да ходите, ако това не е вашето нещо. Има многобройни методи, чрез които да влезете във форма, без да се налага да стъпвате в залата.

Разбира се, ако искате да изгаряте мазнини, да подобрите енергията си и да сте по-здрави, трябва да оставите настрани дивана, почивката и заседналия начин на живот.

Разходки

Движението е от съществено значение, за да поддържаме тялото здраво и във форма. Ако не обичате фитнес залите, ходенето е един от най-здравословните и евтини варианти за раздвижване.

Целта на ходенето по малко всеки ден е да се отървете от заседналия живот, който освен че насърчава натрупването на килограми, няма да ви помогне изобщо за вашето физическо и психическо състояние. Помислете за това, че липсата на движение може да доведе до големи здравословни проблеми, като например диабет.

Решението? Включете разходките си в ежедневието си: когато пазарувате, когато отивате на работа. Дори ако пътувате с кола, паркирайте я малко по-далече и се насилете да ходите около 30 минути на ден.

Зарежете асансьора

Живеете ли в блок с асансьор? Тук намерихме решението да влезем във форма, без да се налага да ходим на фитнес. Сменете асансьора със стълбите. Въпросът е да ги използвате често, тъй като по този начин можете да изгорите между 7 и 10 калории на минута.

Танцувайте

Ако не си падате по фитнеса, но искате да влезете във форма бързо и най-вече по забавен начин, определено заложете на танците. Само с 15 минути танци на ден можете да изгорите между 60 и 86 калории, в допълнение към положителната енергия и доброто настроение, които тази дейност ще ви дадат. Фантастично, нали?

Плуване

Няма съмнение, че плуването е една от най-пълноценните спортни дейности. Така че, ако ходенето на фитнес не ви харесва, басейнът ви очаква. Благодарение на плуването вие не само ще изгорите голям брой калории, но и ще подобрите костите, мускулите и дишането си.

Домакинска работа

Пренареждането на килера, метенето на къщата, почистването на гаража и складовото помещение и всяка друга домакинска работа горят калории. Още нещо – измийте сами колата си, вместо да я оставяте на автомивка.

Освен че ще ви спести пари, това ще ви помогне да останете във форма. Ако живеете в къща, работата в градината също ще свърши добра работа.

Спане

Въпреки че изглежда твърде хубаво, за да е истина, е точно така. Добрият сън има голямо влияние, когато става въпрос за поддържане на здраво тяло и дори може да ви помогне да отслабнете.

Средно по-малко от седем часа сън кара хората да искат да ядат повече на следващия ден. Това е така, защото една нощ с прекъснат цикъл на сън засяга хормона лептин, който е отговорен за уведомяването на хипоталамуса, че тялото вече има необходимите резерви, така че да потиска апетита.

Ако целта ви е да водите по-балансиран живот, тогава освен физическата активност, е важно да внимавате и за това какво ядете. Храната е ключов аспект, когато става въпрос за поддържане на теглото, така че обръщайте внимание на калориите. Освен това не забравяйте да пиете достатъчно вода.

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви