Евакуация на Белия дом заради бял прах
Евакуация на Белия дом заради бял прах

Всички намиращи се в Белия дом в неделя вечер са били евакуирани, след като е бил намерен подозрителен прах. Той се е оказал кокаин, информира АП.  Агенцията се позовава на двама представители на правоохранителните органи. По време на спешната евакуация президентът на САЩ Джо Байдън е бил в резиденцията Кемп Дейвид.

Подозрителният прах е бил открит от агенти на Сикрет сървис в обща част на Западното крило на Белия дом. Предварителен тест е показал, че субстанцията е кокаин, посочва БТА.

Агентите от службата за охрана на президента на САЩ са правили рутинни обиколки в неделя. Тогава открили белия прах в публична зона, достъпна за туристически групи. Прахът не бил в някой конкретен офис в западното крило, информират представителите. Те не са оторизирани да коментират текущото разследване и затова са говорили за АП под анонимност.

Целият комплекс на Белия дом е бил евакуиран около 20,45 местно време в неделя. Аварийни екипи и бригади от противопожарната служба са пристигнали, за да направят бърз тест на веществото. След него то е било идентифицирано като кокаин. Скоро след това Белият дом отново е отворил врати, а прахът е бил пратен за допълнителни изследвания.

От Сикрет сървис излязоха с изявление, че затварянето на Белия дом е било превантивна мярка, докато аварийният екип провежда разследването си, а противопожарната служба на окръг Колумбия е била призована да оцени дали откритото вещество е опасно.

„Намерената улика бе изпратена за още тестове, а в същото време тече разследване за причината тя да бъде внесена в Белия дом и за начина, по който това е направено“, заявяват от Сикрет сървис.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви