С екзотичен спектакъл ще бъдат закрити Дните на Африка в Бургас на 5 юли, от ч. пред Експо център ФЛОРА.

Спектакълът се нарича “Дълбока песен” и в него се включват музикални и танцови изпълнители от Бургас, София и Дакар-Сенегал.

Специален гост на продукцията е Cheikh Sadibou Fall – музикант с огромна международна практика, свирил в групите на Baba Maal, Youssou Ndour и Salif Keita. Cheikh Sadibou Fall е майстор на няколко инструмента – Джембе, Дун Дун, Табла и Кора.

В спектакъла ще вземат участие още Miriama Ndione и Fatou Dialo от Танцова компания “Damballah”, Сенегал. Яма и Фату са познати на бургаската аудитория от предишни гостувания на фестивала Дни на Африка. Те изпълняват традиционния сенегалски танц Сабар, който се смята за един от най-експресивните танци на света.

Българските участници в спектакъла са :

Музикантите от група “Прегърнат облак” – Теодора Станчева, Ивайло Нинчев, Асен Хайдутов и Евелина Савова. Те ще изпълнят авторски песни, написани специално за събитието и ще се включат в музикални импровизации с Cheikh Sadibou Fall.

Танцова компания “Дюн” , позната на бургаската аудитория със своите спектакли и съвременен танц.

Работилница за ритъм “Dizzy Groves” с водещ Деян Петров, София – инициатор и преподавател на дръм съркъл събития и перкусионни ателиета.

Режисьор на спектакъла е Петя Стойкова.

Събитието ще се състои пред Експо център ФЛОРА на 5 юли от 19.30 ч. Вход Свободен!

ДНИ НА АФРИКА В БУРГАС се реализира от Сдружение “Танц БГ” с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Национален фонд “Култура”/Програма за възстановяване на културни организации/

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви