Ресорните комисии се крият от референдум
Ресорните комисии се крият от референдум

„Възраждане“ остават несъгласни въобще с приемането на еврото в бъдеще, но уважавали чуждото мнение и експертиза, подчерта Костадинов. „И това е разликата между нас и управляващите фашисти. Ние сме демократи, приемаме чуждото мнение. Ние оценяваме неговия професионализъм и експертен потенциал. Ние не смятаме, че еврото въобще трябва да бъде въвеждано, но тъй като към момента законът ни забранява това, искаме отлагане.“ Лидерът на „Възраждане“ коментира и бламирането на разглеждането на референдума за еврото от страна на ресорните комисии.

От партията са категорични – ще внесат точката за гласуване в зала, а Народното събрание е длъжно да го подкрепи поради това, че са събрани над 400 хиляди валидни подписа, а 3-месечният срок по закон изтича на 7 юли, следващия петък. Костадинов обаче изрази съмнение, че ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС ще гласуват „за“, макар и да за длъжни.

„(При хипотезата, че залата не гласува за референдума) ще влезем в едно голямо неизвестно поле. Това ще означава реален държавен преврат и суспендиране на ролята на българския суверен. Защото решението вече е взето, просто трябва да бъде официализирано. Това е дупка в закона, оставена незнайно защо от Янаки Стоилов. След като са събрани над 400 хиляди подписа, би трябвало директно да отива в президентството. Незнайно защо е оставено така, може би за да дръпне някой ръчната спирачка“, отговори на въпрос на News.bg Костадинов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви