Човешки останки открити сред отломки от
Човешки останки открити сред отломки от "Титан"?

Откриха предполагаеми човешки останки сред отломките на туристическия батискаф, който изчезна в Атлантика близо до останките на потъналия „Титаник“. Това съобщи в изявление бреговата охрана на САЩ, цитирана от Франс прес.

Тези останки и намерените отломки ще бъдат анализирани. Това трябва да осигури „решаващи елементи за разбирането на причината за тази трагедия“. Изявлението е на Джейсън Нойбауър, който ръководи разследването на бреговата охрана по въпроса.

„Титан“, малък подводен апарат с дължина около 6,5 метра, управляван от частна компания, се потопи на 18 юни. Пътниците му трябваше да наблюдават останките на „Титаник“.

Той трябваше да се появи на повърхността седем часа по-късно. Но контактът с него беше изгубен по-малко от два часа след тръгването му. След това бе предприета мащабна спасителна операция в опит да бъдат спасени пътниците в батискафа.

Батискафът е трябвало е да има запаси от въздух за 4 дни. Но се оказва, че малко след гмуркането си е бил ударен от „катастрофална имплозия“. Тя е убила всичките петима пътници на място.

Отломките от „Титан“, открити на морското дъно на около 500 метра от останките на „Титаник“ и на дълбочина от почти 4000 метра, бяха извадени на брега вчера в Сейнт Джонс, Нюфаундленд, в Източна Канада.

Предстои да бъдат прехвърлени от кораб на американската брегова охрана до пристанище в САЩ, където следователите ще могат да ги анализират.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви