Тихомир Янакиев и Росен Деспов се срещнаха с министър Андрей Цеков, като тема на разговор бяха крайно необходимите ремонти на рушащия се мост при град Черноморец и на път III-992 от Отманли до с. Росен.

Янакиев предостави на Цеков преписката с цялата кореспонденция между институциите по тези въпроси – от 2019 година до последното писмо от 22 юни т.г. Министърът гарантира, че ще се запознае обстойно с нея и ще уведоми кога и какви действия ще бъдат предприети за двата обекта.

Кметът уточни, че към момента на пътната отсечка към с. Росен се извършва ремонт с цел да бъдат попълнени големите дупки по трасето, но изрази мнение, че това категорично не е достатъчно и държи пътят да бъде реконструиран и ремонтиран така, както е по проект.

Обсъдени бяха варианти за качествен ремонт в най-кратки срокове.

По време на срещата Янакиев отново запозна Министъра с намеренията на местните жители на селата и Росен и Равна гора, които той подкрепя, за протест, с който да спрат движението по главния път от Бургас до Созопол, и помоли за ефективни и бързи действия от страна на Държавата, поради огромния риск от пътнотранспортни произшествия.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви