Пеевски:Денков да докладва писмено до утре вечер
Пеевски:Денков да докладва писмено до утре вечер

Ще бъде избран чисто нов състав на Комисията по конституционни и правни въпроси, като бъдат излъчени тесни експерти. Това обяви депутатът от ДПС Делян Пеевски, който се отказва да бъде неин член, след среща между ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС за промените в Конституцията, предаде NOVA.

Той обяви, че прави крачка назад в името на България и Конституцията. „Аз правя крачка назад в името на Конституцията, защото промените са неотложни“, заяви още Пеевски.

„Крачка назад правят всички. Както не участва г-н Иванов и няма да излъчи знакови лица, ГЕРБ – също. Никой няма да излъчва знакови лица, за да нямат тежестта на политическо лице”, посочи Пеевски.

Относно фигурата на главния прокурор, депутатът посочи, че тя по-скоро няма да се премахва, а ще се ограничат правомощията на обвинител номер 1.

„Ще има работна група, на която да се обсъдят различните идеи, за да може по-бързо да напредваме с идеите за реформа в съдебната система, която започва с промените в Конституцията, а след това да се направят и промени в съответните закони“. Това заяви лидерът на ДПС, Мустафа Карадайъ, предаде БГНЕС.

Относно думите на акад. Денков, че „Възраждане“ проявява агресия и каква е позицията на партията, Карадайъ уточни, че ДПС винаги е осъждали всякаква форма на призив за противопоставяне, агресия и омраза в обществото. „От друга страна се обръщаме към всички, които се надпреварват срещу осъждането на агресията да бъдат така категорични, като от тяхно име се проявява агресия към ДПС, към мюсюлманите и към другите малцинства“, каза още той

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви