За втора поредна година Община Бургас дава възможности за стаж в детските градини през лятото на студентите от бургаските университети по педагогика и по медицина, както и на завършилите млади педагози и медицински специалисти за практика в професията.

Освен натрупването на ценен практически опит за младите хора, това ще осигури непрекъсната работа на бургаските детски градини през лятото, което ще гарантира спокойствие за родителите в осигуряването на грижи за детето, когато са на работа.

„Програмите ни са важна стъпка към постигането на по-високо качество на образованието в Бургас, защото дават възможност на скоро завършили учители и медицински специалисти, и студентите по педагогика и медицина да започнат работа в реалната практика. По този начин те ще трупат професионален опит, а работата им ще бъде призната като стаж“, обясни кметът Димитър Николов.

Стажовете са платени и ще бъдат през летните месеци юли и август, със срок най-малко от 20 работни дни.

За завършилите учители се заплаща стартовата заплата за „детски учител“, а за студентите по педагогика и по медицина – 90 % от стартовата заплата за съответната позиция – „детски учител“ и медицински специалист в „Детско и училищно здравеопазване“.

Студентите-стажанти ще работят под ръководството на наставници, а директорите ще имат възможност да избират доказалите се млади специалисти за временна или постоянна позиция.

В програма „Заедно за образованието“ може да се включат специалисти педагози с квалификация „детски учител“, студенти 4, 3 и 2 курс от специалности „Предучилищна педагогика“, „Предучилищна педагогики и чужд език“ и „Начална и предучилищна педагогика“, както и студенти от магистърски програми, даващи квалификация „детски учител“.

Такива кадри се обучават в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и в Бургаски свободен университет – партньори на Община Бургас по програмата.

Още през първата година /2022 г./ в програма „Заедно за образованието“ участваха общо 64 дипломирани учители и студенти по педагогика. Желаещите да се запишат за платен стаж това лято в програмата трябва да попълнят този формуляр: https://forms.office.com/r/e8Fxn81T22

Стажовете за студентите по медицина и здравни грижи ще бъдат в здравните кабинети към детските градини, самостоятелните ясли и яслените групи към детски градини, а програмата за стажанти по медицина и здравни грижи е насочена изцяло към студентите от специалностите – „Лекар“, „Лекарски асистент“ и „Медицинска сестра“ в системата на общинското детско и училищно здравеопазване.

От нея могат да се възползват всички студенти от посочените специалности, подали заявление по образец с приложено към него уверение, издадено от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ за завършен 2-ри /за медицински сестри/, 3 или 4 курс /за лекарски асистенти и лекари/. Документите следва да се подават в Деловодството на Община Бургас на адрес: ул. „Александровска“ № 26.

За допълнителна информация:

За Програма „Заедно за образованието“:

e-mail: obshtina@burgas.bg

координатор: itlearning@dgklaz.net и office@itilearning.com

 

За Програма за студенти по медицина и здравни грижи:

тел.: 056 860 920, e-mail: m.dinkova@burgas.bg,

тел.: 056 842 076, e-mail: d.borisov@burgas.bg

или на: https://www.burgas.bg/bg/obyavleniya-za-konkursi/obyava-za-startirane-na-stazhantska-programa-2023-g-za-studenti-po-meditsina-i-zdravni-grizhi-v-oblastta-na-detskoto-i-uchilisht-no-zdraveopazvane

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви