Борисов не дава ДНК проба и имунитет
Борисов не дава ДНК проба и имунитет

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира отказа му да даде ДНК-проба по „Барселонагейт“. Според него казуса се използва с полза на политическите амбиции на доскорошния главен прокурор Иван Гешев.

„За чужди деца да давам проба – вие давате ли проба за вашите деца? Я, престанете. За пореден път някой, който иска да прави партия, започва да се занимава с Бойко Борисов. Дори нарушавайки служебните си ангажименти. Всичко това, тези няколко седмици, беше да се направи основата на политическа партия. Гешев не закачи ДПС нито веднъж, а на мен и на Кирил Петков ни иска имунитетите“, каза Борисов

Той посочи, че години наред е бил без имунитет, но прокуратурата е реагирала едва в този момент.“Аз години наред не съм имал имунитет. И когато човек иска да си прави партия пак на моя гръб… Така беше и с Бареков, и с Яне Янев и с БСП. Видно и очевидно е, че

Гешев иска да ни дискредитира мен и Кирил Петков. Защото пречим на неговия политически проект“, каза Борисов.

Той отрече да е замесен в избора на Борислав Сарафов да изпълнява функциите на главен прокурор, нито го познава, както и неговата заместничка. Борисов отрече и да е замесен в свалянето на Гешев.

„Нито съм избирал Борислав Сарафов, нито съм го виждал и чувал. Последният път беше по Костинброд, когато ме разпитваха. Не съм участвал в свалянето на Гешев, нито в избора на Сарафов, нито на неговата заместничка“, каза той.

„Ние всъщност не управляваме – управляват ПП-ДБ. Ще върнем всичко в парламента. Те избраха министри, зам.-министър, сменят агенции, всичко – не ни питат. Ако искат да ни питат, тяхна работа, след осем месеца ще е обратното. Връщаме се към думите на ПП-ДБ, че искат да управляват, а всички комисии ще са наши и на другите партии, за да ги контролираме. Председателите ще бъдат от другите партии“, заяви Борисов.

Той поясни, че ангажиментът им е Кирил Петков да оглави комисията по европейски въпроси.

По повод думите на Радостин Василев, който нарекъл Борисов „Зайко Байко“, той отвърна: „Руди Гела иска да ви привлече вниманието, защото е незначителен. Направете проверка – ако изказване не започне с Бойко Борисов, не е изказване. Ако не се обърнат към Бойко Борисов, не е казано нищо.“

„ГЕРБ е яка, силна, единствената партия, направила нещо добро за България в последните години. От времето, когато бях главен секретар, хората ме избират. Оттогава се борим с престъпността и корупцията. София беше кочина – без парк, без шадраван, без метро, автобусите, тролеите и трамваите бяха по-стари от мен. Като премиер направих най-добрата инфраструктура. Две години те какво направиха? Хайде да взимаме ДНК от всички деца в София, и на вашите, искате ли?“, заяви в заключение Борисов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви