В резултат на полицейските действия на служители от отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас и Пето Районно управление – Бургас е установена самоличността на т.нар. „муле“, взело парична сума от 82-годишна жена от с. Росен и отнесло я до Румъния.

Това е 21-годишен мъж от Средец, който направил пълни самопризнания и е привлечен в качеството на обвиняем. С прокурорско постановление му е наложено задържане под стража за срок до 72 часа.

Констатирано е, че възрастната жена получила телефонно обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представил й се за адвокат от Бургас, който й казал, че зет й блъснал жена на пешеходна пътека и тя починала на място.

Зетят бил със счупени зъби от инцидента и за това не можел да говори по телефона. Като адвокат на загиналата жена, непознатият поискал сумата от 20 000 евро за да не предявява претенция към зет й, но жената казала, че разполага само с 8 000 лв.

Получила разпореждания да се придвижи с такси до УМБАЛ – Бургас, където да предаде паричната сума.

Банкнотите са взети от 21 годишния мъж от Средец, който с лекия си автомобил „БМВ“, с бургаска регистрация, ги пренесъл през ГКПП „Дунав мост“ до предварително указано му място в Румъния.

Работата по цялостно документиране на случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви