Липса на кворум провали първото заседание на НС
Липса на кворум провали първото заседание на НС

НС ще обсъди проект на решение създаване на Временна комисия по исканията на Главния прокурор на Република България за даване на разрешения за възбуждане на наказателни преследвания срещу депутатите Бойко Методиев Борисов, Даниел Тихомиров Александров и Кирил Петков Петков, предаде репортер на БНР.

От ПП-ДБ официално внесоха в деловодството на парламента проект за решение за създаване на временна комисия по исканията на главния прокурор за даване на разрешения за възбуждане на наказателни преследвания срещу трима депутати. “Целта е да бъде осигурена максимална прозрачност при разглеждането на внесените материали”, се казва в проекта за решение, е подписан от 5 народни представители – Мирослав Иванов, Атанас Атанасов, Христо Иванов, Никола Минчев и Надежда Йорданова. Предлага се комисията да се състои от 12 члена – по 2 от всяка парламентарна група.

Трима народни представители вече се отказаха доброволно от своята имунитети – Радостин Василев, който напусна групата на ПП-ДБ; Веселин Вешев и Ангел Георгиев от “Възраждане”. От “Има такъв народ” не одобряват решението за временната парламентарна комисия. Председателят на парламентарната група Тошко Йорданов коментира:

“Винаги процедурата е била една – до 5 дена работни съответния депутат да се окажете имунитета си; влиза в зала и залата решава. За първи път наблюдаваме подобно унизително поведение на Бойко Борисов и Кирил Петков. Аз ли бъркам или Петков арестува Борисов и ревеше, че Гешев му пречи да има справедливост. В момента му варди имунитета същият този Кирил Петков. От своя страна същия Борисов трябва да му върне жеста и да си измислят комисия.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви