Какво искат жените

Колко важен е интимният живот за здравето на жените, как може да се подобри и трябва ли да се притеснявам, ако либидото намалява с възрастта?

Ако сте доволни от интимния си живот, можете да се смятате за по-щастливи от всички богати хора на света. Ето кои митове трябва да бъдат развенчани.

Мит 1: Сексуалното въздържание е причина за много заболявания

Всъщност, медицината не познава болести, сред доказаните причини за които е половото въздържание. Субективните здравословни оплаквания, които пациентите свързват с липсата на секс, най-вероятно са провокирани от емоционални затруднения, възникващи при продължителна липса на интимни отношения.

Но това, че сексът има полезна функция за физическото здраве, също е факт. Той оказва физиологично натоварване върху половите органи на жената, като по този начин подобрява тонуса на интимната мускулатура и кръвоносните съдове, стимулира нервните окончания в тазовото дъно и във вътрешните полови органи.

Мозъкът получава информация от тазовите органи чрез системата за обратна връзка. Започва емоционално разтоварване и в резултат на това цялата репродуктивна система работи по-стабилно и надеждно. Освен това, сексуалният живот подпомага функциите на сърдечно-съдовата система. Затова интимността е важна и полезна и след менопаузата.

Мит 2: След 40 години сексуалното желание изчезва

Всъщност, колкото по-възрастна е жената, толкова по правило е по-ниска нейната сексуална активност. Въпреки че се случва и обратното. Рязкото намаляване на либидото е добра причина за разговор с лекар, тъй като може да бъде симптом на различни заболявания.

Мит 3: Ключът към сексуалното удовлетворение е намерената G-точка

Всъщност, G точката не е точка, а зона, разположена на предната стена на влагалището, в която според гинеколозите има най-голямо натрупване на нервни окончания.

Но женският оргазъм е сложен многофакторен процес. Има различни варианти за постигане на оргазъм, тъй като при жените той е клиторален, вагинален, цервикален.

Предпочитанията в сексуалния живот също могат да се променят и това, което е доставяло удоволствие в младостта, вече не е удовлетворено с възрастта.

Мит 4: Епилацията на интимната зона е абсолютно безопасно

Всъщност, външните органи са тясно свързани с вътрешните. Ако една жена има кожни проблеми в тази област, например, заболявания на входа на влагалището или гинекологични патологии, като например колпит, не бива да се прави епилация, тъй като могат да възникнат възпалителни усложнения на кожата и подкожната тъкан.

След остри респираторни вирусни инфекции, с обостряне на хронични и с редица соматични заболявания, например с желязодефицитна анемия, както и с възпалителен процес от всяка локализация, процедурата също трябва да се отложи. По-добре е да не я правите и в навечерието или по време на менструация.

Мит 5: Прекъснатият полов акт е надежден начин да не забременеете

Всъщност, прекъснатият акт е ненадежден. Дори при добра реакция на мъжа, първата порция сперма може да остане незабелязана за него.

Също така, при полов акт и двамата партньори имат замъглени емоционални реакции, което води до непълно сексуално освобождаване. Това означава, че венозното пълнокръвие продължава по-дълго, което увеличава риска от хронично възпаление на тазовите органи както при мъжете, така и при жените.

Според Националното бюро за икономически изследвания на САЩ качественият секс с редовен партньор носи морално удовлетворение, което е сравнимо с допълнителен доход от 100 хиляди долара годишно. Това е сериозна причина да си припомним радостите на плътските удоволствия.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви