Известен като едно от най-големите имена в Холивуд, двукратният носител на „Оскар“ Антъни Хопкинс критикува остро филмите на Marvel, обявявайки ролята си на Один за най-безсмислената в кариерата си.

По време на продължилата десетилетия кариера актьорът е изиграл множество персонажи, но според него най-лоша е била ролята му на бащата на Тор (Крис Хемсуърт) – Один.

В интервю за The New Yorker Хопкинс заяви, че „седенето пред зелен екран“ е „безсмислена актьорска игра“. Работата за режисьори като Кенет Брана, Алън Тейлър и Тайка Уайтити може да е основен коз за всяка звезда, но за Хопкинс нищо не може да замени празнотата, която изпитва след участието си в продукцията на Marvel.

„Облякоха ме в броня и ми сложиха брада“, спомня си сър Антъни Хопкинс. По-нататък той разказва, че указанията му са били: „Седни на трона, крещи малко“, което, трябва да кажем, му се е удало напълно.

Макар че участието на Антъни Хопкинс във филмите на Marvel може да е оставило лош вкус в устата му, студиото несъмнено е платило на човек от неговия калибър доста пари за костюмирането и шумното говорене в седнало положение.

Не можехме всички да бъдем тийнейджъри, когато излязоха „Мълчанието на агнетата“ или „Дракула“ на Брам Стокър, но представете си чудото и изумлението, което ще се появи в очите на следващото поколение, му се наложи да гледа тези класики и да разпознае канибала Ханибал като Один!

И ако се притеснява, че не е в добра компания, Антъни Хопкинс е само едно от легендарните имена, които сега се свързват с Marvel. Тази година култовата Анджела Басет направи същото в „Черната пантера: Уаканда завинаги“, като си спечели Оскар за ролята си на кралицата на Уаканда.

Въпреки, че е „гледано отвисоко“, студиото със сигурност е привлякло множество таланти, сред които са и такива като Пол Ръд, Крис Евънс, Майкъл Дъглас, Бри Ларсън, Мариса Томей, Робърт Дауни Джуниър и много други.

Но както Антъни Хопкинс не е единствен в дългия списък от награждавани имена, свързани със студиото Marvel, така не е и единствен, който хвърля сянка по техен адрес. Много режисьори, от Мартин Скорсезе до Куентин Тарантино, се обявиха срещу филмите за супергерои, твърдейки, че те педантично унищожават начина, по който хората възприемат филмите.

Изглежда, че в пясъка е прокарана граница между тези, които могат да оценят добрия филм за супергерои със солиден сюжет и развитие на героите, и тези, които го възприемат просто като поредния експлозивен екшън.

Последната поява на Антъни Хопкинс във вселената на Marvel беше с „Тор: Рагнарок“ от 2017 г. – филм, в който героят му се разпадна във Валхала, само за да отприщи ада под формата на дъщеря си Хела (Кейт Бланшет) върху народа си.

БГНЕС

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви