Това е Рая. Рая има прекрасни сини очи. Рая обича да ръфа пантофи. Рая е малко кученце, едва на около 30 дни. А този текст можеше и да е неприятен. Неприятен не само за четене, но и за писане. Вместо това той ще е повече за доброто, а не за лошото.

Затова искам да започна с благодарност. На хората, които в 7-8 сутринта си вдигат телефоните и искат да помогнат, било то и за нещо може би не толкова голямо, като какво се случва с Рая.

Така че благодаря на: Общински приют за безстопанствени кучета – Бургас, които изразиха готовност да помогнат. Благодаря на ветеринарна клиника Vet Life, които отзивчиво прегледаха и се погрижиха за Рая. Благодаря на приют за кучета „Animal SOS-Бургас“, в чиито добри и професионални ръце сега е Рая.

Та… за Рая. Рая бе открита захвърлена, изоставена, трепереща и едва държаща се на краката си от страх край сградата на Община Бургас. При това късно през нощта. Човекът, или поне се надявам да е такъв, я бе оставил на произвола на съдбата. Това си е негово решение. Както и да погледна, това е неморално и незаконно.

Аз лично мога да го определя и като странно и нелогично. Поне за мен. Странно и нелогично не за друго, а защото, докато пиша тези думи, аз не мога да си представя какъв характер трябва да има човек, за да остави в мрака една душа, било то и толкова малка. Просто не схващам.

Както и да е…, това е текст за Рая.

Та… Рая си намери дом за през нощта. Беше нахранена и след това дори поспа. На сутринта се започна търсене в групи из социалните мрежи за възможните й стопани. Както се казва: Може просто да е избягала. Никой обаче не знае коя е, никой не сподели, че кучето е негово.

Рая бе откарана при ветеринар, който я обезпаразити и я прегледа. Прегледът бе щателен, отзивчив и с усмивка. За което пак благодаря. По-хубавото е, че Рая е напълно здрава.

След това Рая бе откарана в „Animal SOS-Бургас“, където моментално за нея бяха положени грижи. Тя бе настанена в карантинно помещение, където ще бъде до приемането на задължителните ваксини. Карантината е жизненоважна не само за новоприетата Рая, но и за всички питомци в приюта.

Сега Рая е там и вече си има любима плюшена играчка. Радвам се за Рая. Радвам се, че този текст в крайна сметка е повече позитивен.

Това бяха малките, за някому може би и незначителни, но напълно истински приключения на Рая.

 

4 КОМЕНТАРИ

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви