Румен Радев
Румен Радев

Надявам се правителството да не предава националните интереси, така както лидерите на новата коалиция предадоха доверието на своите избиратели.

Това заяви президентът пред журналисти в парламента преди откриването на извънредното заседание на Народното събрание, в дневния ред на което е заложено избирането на министър-председател, приемането на структура и избиране на състава на Министерски съвет на Република България.

По думите на държавния глава обществото ни тепърва ще осмисля процесите около акуширането на новата коалиция, защото тя е обезсмислила изборите, а те са основата на демокрацията.

Президентът припомни, че лидерът на една от партиите в новата коалиция е обикалял страната, за да убеждава хората да гласуват за него, защото друга от партиите в коалицията е съсипала държавата и ако се допуснат до властта, ще я довършат. „Днес г-н Борисов подарява на „Продължаваме промяната“ цялата власт“, посочи президентът.

„Спомняте си и как „Продължаваме промяната“ бяха окупирали социалните мрежи, за да вдъхновяват своите последователи, че ГЕРБ са мафията и трябва да бъдат изтрити от българската политика, а днес те споделят властта с ГЕРБ“, каза още държавният глава като припомни и „кръстоносния поход на „Демократична България“ срещу задкулисието и олигархията“.

„Днес те просят тяхната благословия, за да си гарантират властта“, заяви президентът и добави, че всички те са спечелили за сметка на измамения избирател и демокрацията.

„Политиката не е само интереси и математика за формиране на мнозинство, политиката е преди всичко ценности“, подчерта държавният глава и посочи, че гласуването за предложения кабинет в Народното събрание ще покаже дали народните представители са с ампутирано достойнство и са приели ролята да бъдат просто редови гласуващи.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви