Братя Галеви

Един от известните като Братя Галеви – Ангел Христов, се е върнал в България и е получил смъртоносен инфаркт. Христов ще бъде погребан на 4 юни в храма „Св. Георги“ в Дупница и се очаква да има засилено полицейско присъствие, съобщава в. „24 часа“.

Той си отиде от този свят на 54 години.

Версиите как Ангел Христов от Братя Галеви е влязъл в България и откъде е пристигнал са най-различни. Това обобщи БНР.

Едната е, че присъдата от 5 години, която получи за участие в организирана престъпна група и рекет, е с изтекла давност – минали са повече от 10 години и той не е имал законови проблеми да се прибере. Втората е, че влязъл с фалшив паспорт.

Ангел Христов и Пламен Галев са бивши барети. В самото Ресилово, където живее съпругата му Радмила, която има клуб по художествена гимнастика, до късно снощи не вярваха, че Христов се прибрал и че е починал от инфаркт, всички го помнят като много здрав физически.

Братя Галеви избягаха от страната ни през 2012 г. малко преди да получат окончателни присъди от 5 и 7 г. затвор за рекет и изнудване.

Братя Галеви бяха осъдени за тежки умишлени престъпления – Галев като ръководител, а Христов като участник в организирана престъпна група за изнудване, която е била въоръжена.

Двамата обаче избягаха, преди наказанието им да влезе в сила. Ангел Христов е от Сандански, но близките му настоявали да бъде погребан в Дупница, където е прекарал по-голямата част от живота си. През 2014 г. почина майка му Искра, но той не беше на погребението ѝ.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви