Младежи в европарламента

Делегация от Бургас, водена от областния управител проф. Мария Нейкова, посети Европейския парламент в Брюксел.

Поканата е на евродепудата Искра Михайлова, а поводът – откриване на изложба в сърцето на Европа за Перперикон и други чудеса на Източните Родопи. Проф. Нейкова избра да пътува с ученици от музикалното училище – степендианти на Министерството на културата, и със студенти от юридическия факултет на БСУ.

Лично проф. Николай  Овчаров представи най-новите открития в Старинния град, необявявани до сега. Талантливите ученици от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ допълниха творческата атмосфера със своите изпълнения47548/.

Делегациите от Бургас и Кърджали бяха посрещнати от българските евродепутати и посланика на България в Белгия Н. Пр. Пламен Бончев и имаха възможност да присъстват на пленарно заседание в Европейския парламент.

„Евродепутатът Искра Михайлова обяви на откриването на изложбата, че Перперикон влезе през парадния вход на Европейския парламент и аз изцяло споделям казаното от нея“, каза проф. Нейкова.

Обмисля се възможността скоро в Европейския парламент да бъдат представени забележителностите на Бургаска област и Югоизточния регион за планиране.

„Това е добра възможност с креативен подход и с акцент върху уникалността да бъде презентирана и популяризирана Югоизточната част от България пред Европа и света“, допълни още областният управител.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви