Байдън падна на церемония
Байдън падна на церемония

Президентът на САЩ Джо Байдън се спъна и падна, след като връчи последната диплома по време на церемония в Академията на Военновъздушните сили в Колорадо спрингс и тръгна да слиза от трибуната. Това съобщи Ройтерс. Това е поредният инцидент, при който държавният глава губи равновесие и се озовава на земята.

След като 80-годишният Байдън политна и падна трима от гардовете от Сикрет сървис  му се притекоха на помощ. Президентът успя да се изправи. След което посочи зад себе си, сякаш показвайки в какво се е спънал. После се смеси с други официални лица, усмихвайки се с вдигнат палец. Той се върна на мястото си без чужда помощ.

Директорът по комуникациите на Белия дом Бен Лаболт написа в Twitter, че Байдън е добре. „Имаше торба с пясък на сцената, докато той се ръкуваше“, обясни той.

По време на церемонията Джо Байдън остана прав около час и половина. Той се ръкува с всеки от 921-те завършващи кадети. В речта си пред абсолвентите американският президент ги предупреди, че ще се изправят пред все по-нестабилен свят. И очерта предизвикателствата: от проблемите с Китай и Русия до промените в климата.

„Светът има нужда от вас“, каза той, като последваха бурни аплодисменти.

Байдън, който е най-възрастният избран американски президент, се кандидатира за нов мандат през 2024 г. Проучванията показват, че американците са притеснени по отношение на всеки кандидат над 75-годишна възраст, който иска да влезе в Овалния кабинет. Основният опонент на настоящия държавен глава – Доналд Тръмп, също е над тази възрастова граница – той ще навърши 77 години на 14 юни.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви