Атанасов: Това е атака срещу Борисов
Атанасов: Това е атака срещу Борисов

„Снемането на имунитета не зависи от него. Тук има специфика. Делото се влачи от три години. По закон максималният срок на разследване е 2 месеца. Това е от делата на трупчета. През този период от време нямаше имунитет. Това е целенасочена атака срещу Борисов. И е атака, която цели да се провали втория мандат за съставяне на правителство“. Това коментира в ефира на bTV съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов.

„Има кампания за дискредитиране на втората политическа сила, организирана от кохортата на президента. Какво е това отношение на президента? Държавният глава, който ни е поканил да ни връчи мандата щеше да ни набие и ни изгони. „Ето ви папката, но да ми я върнете празна“. Това не е твоя работа, г-н Радев“, посочи Атанасов.

„Ние не сме перална машина. Борисов нека се бори и защитава. Дали и какво има в папката за „Барселонагейт“ – аз не знам. Аз съм сигурен, че ако Борисов нямаше имунитет, вчера още щяха да го арестуват. За да се нагнети обстановката и да не се позволи на ГЕРБ да даде подкрепа за втория мандат“. Това подчерта той.

„Гешев и Радев работят да не се създаде правителство. Служебната власт има интерес да продължи до местните избори. Тъй като има замисъл в президентството една част от служебните министри да бъдат издигнати от инициативни комитети за кметове. Всеки политически проект, създаден от президент, катастрофира“, каза Атанасов.

„Аз знам, че никой не е съгласуван с никое посолство. Не му работа на шефа на ДАНС да критикува политиците. Той в Народното събрание си отряза главата“, добави той.

Според Атанасов е нормално парламентарна сила да обсъжда по какъв начин ще упражнява властта.

dir.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви