Не мога да говоря за чужди посолства, а само за това на САЩ. Не съм обсъждал имена с никого, това не моята работа. Уважаваме България като независима държава. Важните решения се взимат от българи, а не от чужденци.

Това каза посланикът на САЩ в България Н. Пр. Кенет Мертен по повод скандалите, които се вихрят в държавата след записа, на който един от лидерите на Продължаваме промяната Асен Василев заявява на своите съпартийци, че промените българските служи са: „одобрени от посолството“.

Мертен, заедно с кметът на Димитър Николов стартираха провеждането на Дни на Америка в Бургас, както и навършването на 120 години от установяването на дипломатически отношения между двете държави.

Днес сме тук, за да честваме Бургас и месеца на Черно море. Благодаря на Димитър Николов, който като кмет поиска тези дни на САЩ да стартират в града ви. Има много американски компании тук, както и музикален квартет, която ще изнесе концерт. Радвам се, че мога да посетя Бургас. Тези от нас, които са дипломати, имаме редки шансове да излезем от София. Успях да разгледам Бургас, видяхме няколко неща и се уверих, че това е град, който се устремил напред и гледа в бъдещето„, каза още посланикът.

Искам от името на моите съграждани да благодаря, че именно в Бургас се случва началото на събитията по случаи 120 години дипломатически отношения със САЩ. Искам чрез посланик Мартен да благодаря енергията и професионализма на екипа на американското посолство, които за много кратко време успяха да направят организацията. Фактът, че сме в Бургас, е оценка за нашия град и посоката,  в която сме поели. В това смутно време и сложни взаимоотношения в България и по света, най-важното да сме сред хората и да решаваме ежедневните им проблеми„, сподели от своя страна кметът Димитър Николов.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви