Подаръци за мъже

Подаръците са приятна изненада, която всеки обича да получава. Ако са и практични, стойността им става още по-голяма. Какъвто и да е подаръкът, ще намери приложение в ежедневието, дори и да ви накара само да се усмихнете. 

Не е задължително да е нещо прекалено луксозно или екстравагантно, за да зарадва новия си притежател, важното е да е сърдечен, а ако има емоционална стойност, то със сигурност ще остане безценен. Всеки, в търсене на подходящия подарък, може да посети сайта и да се наслади на остроумни възможности в избора. 

Кои са 10-те идеи за подарък, с които да впечатлите? 

Ако сте поканени на празненство и искате да подарите нещо по-специално, трябва внимателно да го подберете и добре да помислите, за да придадете допълнителна стойност за притежателя. Ето няколко идеи, които могат да ви помогнат в избора: 

 1. Персонализиран подарък – ако добавите името или инициалите на човека, със сигурност ще го впечатлите с идеята си. Такъв стилен подарък е особено подходящ за рожден ден. Това може да бъде писалка, риза, вратовръзка, ключодържател, гривна или красива кутия с бижу. Няма значение за каква възраст е, добре е само да уточните дали е за жена, или е за мъж. 
 2. Кошници – красивите кошници могат да изненадат приятно с неочакваните си, но добре селектирани малки изненади. Бутилка качествено шампанско в комбинация с ръчно направени бонбони, на които е изписан поздрав, допълнителни сувенири, снимка заедно или цветя, могат да бъдат оригинален подарък за рожден ден или друго забавно тържество. А защо не и вариант с козметични принадлежности или пък почистващи и освежаващи препарати за кола, според предпочитанията на онзи, който ще я получи.
 3. Подаръчни карти – този тип ваучери са отличен вариант, който ще зарадва всеки и ще даде на притежателя свобода за избор. Не забравяйте обаче към нея да прикрепите и допълнителна картичка с пожелания. Има хора, които с години ги пазят и съхраняват, особено тези от рождените дни. Не ги подценявайте и винаги отделяйте нужното внимание като ги надписвате, нека има и интересна идея или закачка. 
 4. Музика – да подариш чифт слушалки, ценен диск или плоча, които трудно могат да бъдат намерени, винаги са добра идея. Слушалките могат да се ползват и за водене на разговори, гледане на филми, така че със сигурност ще са в употреба всекидневно. Само заложете на качествен производител. 
 5. Грижа за себе си – може да изберете спа процедури под формата на масаж, парна баня или сауна. Допълнителна идея за рожден ден е посещение на фризьорски салон за нова прическа или маникюр. Уединението и времето за себе си напоследък е дефицит, така че това ще е преживяване, което ще донесе положителни емоции. 
 6. Абонаментна услуга – вече почти всичко може да бъде подарено под формата на абонамент. За библиотека, за някое любимо списание, за любим козметичен или здравословен продукт или за почистване на колата. Отново ще влезе в употреба и притежателят му ще остане доволен. 
 7. Книги – с тях давате споделена мъдрост, опит, хумор и преживявате много емоции на куп. Подходящ подарък е за всеки, дори малките деца обожават да ги получават за рождените си дни. Ако е за най-малките, обърнете по-голямо внимание на илюстрациите. 
 8. Растения – те са отлична идея за грижовни хора, кулинари, рождени дни на приятели или просто за онези, които обичат цветята. Билките са ароматни и ще внесат свежест в дома. Всички останали растения, освен че ще красят дома ви, ще пречистват въздуха и ще го насищат с кислород. 
 9. Планирано време заедно – това често пъти е най-стойностният подарък, който може да направите. Направете заедно своята закуска или пийте кафе в парка, отидете на разходка в планината, карайте колело или се насладете на хубав филм. Дори може да направите заедно тортата за рождения ден. 
 10. Билети – те са отлична идея, когато познавате вкусовете на човека, за когото е предназначен подаръкът. Могат да бъдат за опера, театър, концерт, посещение на галерия или кино. Ако е хумористично, със сигурност ще повдигне настроението и ще остави приятни емоции. Какво по-добро от това да прекарате рождения си ден в компанията на хора на изкуството. 

За какви поводи ви трябва подарък и кои са подходящи?

Най-важното е да уточните повода и да се съобразите с празника, за да зарадвате празнуващия. Ще стане неприятно, ако подаръкът е твърде личен или неподходящ за изискана церемония. Опитайте се предварително да научите повече за събитието, за да се подготвите по правилния начин. Ако се затруднявате, вижте следващите допълнителни идеи от Murzel, които да ви бъдат от помощ в избора: 

 • рождени дни – телефонно обаждане, онлайн съобщение в социалните мрежи или изпращане на имейл е винаги подходящо и приятно за всеки, който очаква рождения си ден с нетърпение. Понякога това е достатъчно, за да покажете уважение, че приятелят или близкият ви е значим за вас. Друга симпатична идея за рожден ден е да отидете с малък сладкиш на ръце и свещички. Те са мил жест за отбелязване на рождения ден на всеки; 
 • религиозни празници – добре е да попитате предварително членовете на семейството или приятелите си дали ще си разменяте подаръци, няма нищо срамно в това и ще бъдете подготвени за повода. Ако все пак се колебаете, можете да приготвите нещо вкусно, което е традиционно за празника и най-вече ще се хареса на всички. Това може да бъде някоя вкусна гозба или сладкиш, който всички обичат; 
 • годишнини – ако празнувате любовта си и търсите изненада за вашата половинка, то може да се спрете на специален талисман или ръчно направена гривна. В повечето случаи вечеря за двама или със семейството е напълно достатъчна. Ако годишнината е за друго събитие, бутилка качествен алкохол, гравирана писалка, чаша или тематичен сувенир, ще бъдат отлично решение; 
 • международни и национални празници – може да отидете лично да поздравите майка си и баба си за деня на жената, да се обадите по телефона или да организирате ден за риболов или футбол с баща си и дядо си, по случай деня на бащата. Това ще е напълно достатъчно за един такъв празничен ден. 

Самото желание да подариш нещо е жест на любов и уважение. Повод да зарадвате любим, близък или приятел, може да бъде създаден дори и да нямате рожден ден или друг конкретен празник. Всеки подарък е значим, тъй като е подбран с персонална мисъл за човека, който празнува. Така че просто отделете време и помислете какви са хобитата му и какво най-много ще го зарадва.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви