„Балкан“ победи „Черноморец“ у дома и поведе с 2-0 във финалната серия.

Във втората среща ботевградчани се наложиха с 87:64.

За първи път не сме тренирали преди мача. Не започнахме добре, първото полувреме вкарахме само 24 точки. На почивката ги оставих в съблекалнята да си кажат две думи. Един финал се играе от самото начало. Трудно се говори след такъв мач. Ние сме млад отбор. Неопитен. Някои от тях за първи път играят финал.

Така че тези неща са нормални. Опитът ще се гради именно с такива мачове. Сега отиваме в Бургас и се надявам да зарадваме нашите фенове поне с една победа. Ние дължим една победа на Бургас. Ако спечелим в четвъртък, ще играем в събота четвърти мач. Сега ще видя дали са гладни за победа, защото днес не бяха.

Когато играеш финал, трябва да дадеш всичко от себе си, та когато се прибереш в къщи да си кажеш: Дадох всичко от себе си. Засега не го дават. Искам да кажа и това, че ние нямаме загуба в Бургас от Нова година насам и ще бъде много трудно да бъдем победени. И няма и да имаме. Резултатът ще стане 2-2. И ще дойдем в Ботевград за петия мач,“ каза след мача Васил Евтимов.

Отново Мануел Суарес бе над всички за победителите. Чилийският център даде заявка за приза MVP в плейофите и финала с 25 точки и 8 борби.

С 16 точки се отличи Христо Захариев, който наниза три поредни тройки в средата на второто полувреме. Денг Адел добави 12 точки, а 10 наниза Николай Грозев.

Най-резултатен за „Черноморец“ бе Мунис Туту с 13 точки, 12 добави Брайс Ензи с 12 борби. Джордан Тъкър и Гоерги Боянов обаче нямаха ден и завършиха съответно с 5 и 4 точки.

Третият мач от серията е в четвъртък, 1 юни, в Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви