Кайсиевите ядки са много подценявани, а това е голяма грешка, защото притежават фантастични ползи за здравето и красотата.

С тяхна помощ можете да си приготвите здравословни шейкове, смутита, салати, дресинги, както и да ги включите в някои изключително полезни за кожата натурални продукти против бръчки за стегната и красива кожа.

За какво помагат кайсиевите ядки и защо са толкова полезни?

Противовъзпалителни свойства

Кайсиевите ядки имат силни противовъзпалителни качества, които дължат на мастните киселини и антиоксидантите в състава си. Богатото наличие на минерали и витамини в тях успокоява болки в ставите, артритни болки, разтежения, мускулни болки, главоболие.

За здрава сърдечносъдова система

Една от незаменимите ползи за здравето на кайсиевите ядки е положителното им влияние върху холестерола. Те го понижават, което е от ключово значение за сърдечносъдовата система.

Редовната консумация на кайсиеви ядки спомага за контрола на лошия холестерол, превенцията на натрупването му по стените на кръвоносните съдове, контрол на кръвното налягане и намалява риска от инфаркт и инсулт.

Намаляват риска от рак

Тъй като кайсиевите ядки са много богати на антиоксиданти, те не само имат противовъзпалителни свойства, но и намаляват риска от рак. Антиоксидантите се борят със свободните радикали, които причиняват увреждания в клетките и създават условия за злокачествени изменения.

bgonair.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви