Асен Василев след разпит в прокуратурата
Асен Василев след разпит в прокуратурата

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев бе днес на разпит в Софийската районна прокуратура. Пред журналисти той заяви, че не знае за какво е извикан.

Вчера от прокуратурата съобщиха, че е образувано досъдебно производство. То е за натиск чрез заплаха към депутата от ПП-ДБ Радостин Василев. Той миналата седмица обяви, че напуска парламентарната си група.

Разпитът на Василев е бил именно по този производството за заплаха към Радостин Василев. От вчерашното прессъобщение на прокуратурата стана ясно, че ще се проверяват лица, които евентуално са оказвали натиск. От вчера има и информация, че на разпит е бил призован Кирил Петков, който обаче е в чужбина и разпитът е отложен.

Днес за около 50 минути с прокурорите се видя Асен Василев. След разпита той уточни, че е бил питан по повод проверката, свързана с Радостин Василев, но не е имал какво да каже. И обясни, че не е заплашвал по никакъв начин Василев и че не се притеснява от други проверки, които текат по случая.

Вчера Върховната касационна прокуратура образува по сигнал на „Възраждане“ проверка за престъпления срещу републиката. Асен Василев каза, че няма информация да е призован да дава информация по него.

На въпрос защо не са дошли да го подкрепят негови съпартийци, Асен Василев каза, че няма нужда от тази подкрепа. Той отговори с „надявам се“ на въпроса дали ще бъдат успешни усилията им за съставяне на правителство.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви