Първата възможност, в която Бургас може да организира състезания от висок ранг, е Европейското първенство по лека атлетика в зала, което е през 2029 година.

Това съобщи президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов.

„Колегите от Българската федерация по лека атлетика ме информираха, че при тях е пристигнало от Община Бургас официално писмо, че в зала „Арена Бургас“ може да се провеждат състезания от най-висок ранг.

Първата възможност, в която Бургас може да организира европейско първенство в зала, е през 2029 година, защото за 2025 г. вече е утвърден домакин, а за 2027 г. имаме две кандидатури. Принципна заявка от Българската федерация по лека атлетика, Община Бургас и от Министерството на младежта и спорта има, така че тази кандидатура ще бъде отправена към Европейската федерация.

Бургас като морски град има достатъчно добра база, така че потенциалът го има, въпросът е да бъдат изпълнени и другите условия, които не са никак малко. Ако Европейско първенство в зала се проведе в Бургас, решението ще се вземе в сегашния ми мандат като президент на Европейската атлетика.

Всичко възможно, което можеше да се проведе в България, се проведе. Надявам се да организираме и европейско в зала в България“, каза Карамаринов.

Спортното бижу „Арена Бургас“ първоначално бе замислено да приема основно състезания по лека атлетика.

Беше планирано дори през 2019 г. да приеме европейското първенство в зала. Многофункционална зала бе открита на 18 май т.г. и в нея ще се провеждат различни спортни и друг вид събития.

Капацитетът на залата е за 6000 седящи места като чрез подвижни трибуни има възможност за допълнителни 2000.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви