Citroen 2 CV от... дърво
Citroen 2 CV от... дърво

Citroen 2 CV е легендарен модел за френската марка от който са произведени хиляди копия. Но един необикновен екземпляр се отличава със своето купе, направено изцяло от дърво. Колата е направена от Мишел Робилард, който започва проекта през 2011 година. И след над 5 хиляди прекарани часа над него го завършва през 2016 година.

Колата е произведена през 1955 година, но е регистрирана през 1957 година. И от тогава досега е навъртяла едва 6 хиляди километра. Въпреки това, двигателят е подменен с по-мощен такъв от модел от 1966 година. Защото създателят се опасявал,   че купето ще бъде много по-тежко от това при оригинала. Интересното е, че това всъщност не се оказва вярно. Колата е едва 15 килограма по-тежка от първоначалния автомобил.

Освен купето, интериорът същи е направен от дърво, като са използвани крушови, ябълкови и орехови дървета. Настоящият собственик се надява произведението му да постави нов рекорд за най-скъпо продаден Citreon 2 CV, който в момента се държи от екземпляр продаден за 176 хиляди евро. Дали това ще е така, ще разберем на 4 юли, когато е насрочен и търгът за колата.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви