Снимката е илюстративна

Заместник главният секретар на МВР Станимир Станев представи в парламентарната Комисия по туризъм приоритетите в работата на Областната дирекция на МВР в Бургас по време на летния туристически сезон.

Сред тях е борбата с кражбите на коли, кражбите в местата за настаняване и на плажа, джебчийството, противодействието на разпространението и употребата наркотици и упойващи средства.

И тази година предполагаме, че ще има засилено присъствие на проститутки в курортните селища, като значителна част от тях са от ромски произход и извършват и други престъпления – основно кражби и измами, каза Станев.

Той посочи, че пътната полиция ще се грижи за регулирането на увеличения трафик по време на сезона.

Станев съобщи, че ще бъдат командировани допълнителни полицаи, които да помогнат на бургаските си колеги.

 За общините Несебър ще има общо 206 полицейски служители, за Созопол – 44, за Приморско – 51.

Станев съобщи, че няма проблеми с изплащането и издръжката на командированите служители в общините Несебър, Созопол и Приморско, но не е така за общините Поморие и Царево.

С нашия бюджет ние нямаме възможност допълнително да изпълним тези ангажименти, защото имаме много командировани служители по границата и затова решението на МВР е в общините Поморие и Царево да не се командироват допълнителни сили, заяви заместник главният секретар на МВР и допълни, че за тези общини ще бъдат командировани служители на реда от ОДМВР – Бургас.

Той съобщи, че и тази година ще има командировани четирима полицаи от Румъния в района на Несебър и също толкова от Чехия за Приморско, осигурени са и преводачи от най-популярните езици, в това число и от руски.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви