И тази година английската гимназия „Гео Милев“ в Бургас ще отвори вратите си, за да запознае родители и кандидат-гимназисти с предимствата, които обучението в елитното училище дава.

Денят на отворените врати ще се проведе под надслов „Магията на словото“ на 26 май, петък, от 9 часа и е в чест на Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Богата програма ще запознае гостите с различни с дейности от ежедневието на учениците в АЕГ „Гео Милев“. Творчески работилници ще приканват посетителите да се включат в тях.

Кандидат-гимназистите ще могат да рисуват, да редят пъзели, да създават комикси, да се запознаят с калиграфията, но най-важното- да обменят опит с ученици от гимназията.

Техните родители ще могат да зададат въпросите си на учителите и да се запознаят с базата и с огромните възможности, които ще имат децата им, избирайки да учат в Английската гимназия.

Викторина, спортни надпревари, състезание по бързопис и изложба на графични техники допълват програмата. В края на събитието ще се включат и ученици от ПГТ „Д-р Асен Златаров“, за съвместен празничен коктейл.

Тази година АЕГ „Гео Милев“ ще приеме ученици в шест паралелки- пет с профил чужди езици и една с професионално направление „Аудио-визуални изкуства и техники“.

Кандидат- гимназистите ще могат да избират да учат английски език с профилиращи предмети като китайски, испански, руски или немски езици, заедно с „Информационни технологии“, „Биология и здравно образование“, „История и цивилизация“, „Изобразително изкуство“, „Български език и литература“ и „Химия и опазване на околната среда“. Пълна информация за приема за учебната 2023/2024 г. ще намерите тук: https://gpaeburgas.org/admission/

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви