Руски изтребител прехвана бомбардировачи
Руски изтребител прехвана бомбардировачи

Руски военен самолет прехванал два американски бомбардировача над Балтийско море. Според Москва, те са се приближавали към нейната граница, съобщиха Франс прес и БТА.

„След отдалечаването на чуждестранните военни самолети от границата на Русия, руският изтребител се е върнал на летището си“ без инциденти, съобщи в „Телеграм“ руското министерство на отбраната.

Министерството добави, че въпросните два самолета са били стратегически бомбардировачи Б-1B на американските военновъздушни сили, които са се приближавали към границата на Русия. За посрещането им е бил изпратен изтребител Су-27. Руската граница не е била нарушена.

„Полетът на руския изтребител протече при стриктно спазване на правилата на международното въздушно пространство“, добави руското министерство.

Инцидентите с участието на руски и натовски самолети зачестиха през последните години, още преди началото на конфликта в Украйна, припомня АФП. Миналата седмица в подобен инцидент над Балтийско море участваха руски изтребител и два френски и германски военни самолета.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви