Последният баскетболист на „Черноморец“, който ще има честта да играе с №13 на Бойчо Брънзов, е американецът Макол Моайен.

Това стана ясно, след като потникът със заветния №13 бе изваден от употреба по време на специална церемония на почивката на мача между „Черноморец“ и „Рилски спортист“, завършил с победа за домакините с 84:70 в новооткритата „Арена Бургас“.

Освен че за първи път от 42 години „Черноморец“ ще се бори за медал в първенството у дома, в Бургас официално беше открита Стена на славата с официално вдигане на легендарния Номер 13. Инициативата за това е на Фондация Бойчо Брънзов Стани по-добър съвместно с БК „Черноморец“ и с подкрепата на Община Бургас.

На паметното събитие присъстваха и двете дъщери на Бойчо БрънзовГергана и Албена, като сред гостите бяха и други знакови фигури за бургаския баскетбол, които получиха почетни грамоти от фондацията.

Бойчо Брънзов е една от легендите на бургаския баскетбол, бивш неизменен национален състезател и заслужил майстор на спорта, почетен гражданин на град Бургас. Успешен спортист част от златното поколение на баскетболните отбори „Ботев“ и „Черноморец“.

Той става най-добър реализатор на Световното първенство в Чили 1966 г, на което България заема 4 място след Съветски съюз, САЩ и шампионите от Югославия, носител на Купата на България като състезател за „Черноморец“ 1965г. и 1975 г. Като треньор печели Купата на България за жени 1999 г. – първата за „Нефтохимик“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви