ПП ще отива на неочаквана среща
ПП ще отива на неочаквана среща

Неочаквана и неформална лидерска среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се състоя в парламента. Тя продължи рекордно дълго – цели два часа.

Парламентарните репортери видяха как лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заедно с номинираната за премиер Мария Габриел влязоха в кабинета на председателя на Народното събрание Росен Желязков. Там дойдоха съпредседателите на ПП Асен Василев и Кирил Петков заедно с Николай Денков.

С тях в срещата участваха и съпредседателите на ДБ Христо Иванов и Атанас Атанасов, както и Владислав Панев.

След края на разговора между първата и втората парламентарна група нямаше изявления за медиите. Така остана тайна за какво точно са говорили толкова дълго. Участниците в неформалната лидерска среща запазиха мълчание и влязоха директно в пленарната зала. Не обясниха и какъв е бил поводът на разговора, информира БТА.

Срещата се провежда на фона на вече получената подкрепа от ДПС и ИТН за експертен кабинет на ГЕРБ-СДС с премиер Мария Габриел. Тази сутрин лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че е оптимист за кабинет с първия мандат. И обяви, че продължава работата в тази посока.

Междувременно стана ясно, че от ГЕРБ-СДС са готови да обсъдят с ПП-ДБ конституционо правителство и мнозинство, за да бъде извършена цялостна съдебна реформа. Идеята за такова конституционно правителство лансира Христо Иванов, а Бойко Борисов изрази готовност да го обсъдят. Иванов обаче направи уговорката, че това е идея на ПП-ДБ и ще бъде осъществена във втория мандат.

Междувременно двете коалиции заедно с всички останали приеха механизма за контрол над главния прокурор без нито един глас „против“ и само с 33 „въздържал се“ от „Възраждане“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви