Асансьор

Като всяка друга сложна машина, асансьорите, ескалаторите и другото подемно оборудване се нуждаят от системна проверка и поддръжка. Всички тези машини са потенциално опасни, така че не трябва да пренебрегвате този аспект. Разбира се, трябва да се обръщате само към професионалисти с висока квалификация и опит в услугата поддръжка на асансьори. Нека видим какво представлява тази услуга.

Много е трудно да се спори с факта, че поддръжката на асансьорите е от жизнено значение. Много от нас поне веднъж в живота си са засядали в асансьор, което е много неприятно и дори плашещо. Но аварийното спиране на този механизъм не е най-лошото нещо, което може да се случи. Дефектният повдигащ механизъм представлява заплаха за здравето и дори живота на пътниците.

Поддръжка на асансьори цени и какво включва услугата?

Услугата поддръжка на асансьори предполага набор от мерки, насочени към идентифициране на неизправностите и тяхното отстраняване. Условията и редът за тези действия са строго регламентирани от нормативни документи. Те включват следните операции:

  • Периодичен преглед на всички движещи се части и механизми на апарата
  • Диагностика на електронни системи: управление, автоматизация, оборудване на пункта за диспечерско обслужване
  • Настройка и настройка на възли и системи
  • Дребна поддръжка
  • Аварийно обслужване при повреда
  • Почистване на части, както и своевременно нанасяне на смазка на триещи и плъзгащи се възли
  • Следене на състоянието на металните конструкции и защитата им от корозия

Също така, поддръжката на асансьори включва аварийна намеса на екип от специалисти, които своевременно да освободят заседналите пътници от кабината.

Поддръжка на асансьори цени

Цените варират според конкретните нужди. Най-пълна информация ще получите, ако се свържете директно с компанията и обсъдите вашите индивидуални потребности.

Защо е важно да изберете отговорна сервизна компания?

От колко професионално се извършва поддръжката на ескалатори или асансьори зависи тяхната ефективност и надеждност, както и безопасността. Но също толкова важно е сервизният отдел да реагира на сигналите възможно най-бързо.

Голям офис или търговски комплекс може да бъде парализиран поради спиране на един или повече повдигащи механизми. Бързото появяване на майсторите на обекта помага за значително намаляване на негативното въздействие от подобен инцидент.

Но е много по-добре, когато поддръжката на оборудването се извършва толкова качествено, че вероятността от счупване да е минимална. Фирмите, които ценят репутацията си в силно конкурентна среда, се опитват да организират добре работата си. Колкото по-високо е нивото на диагностика и поддръжка, толкова по-малка е вероятността от аварийни ситуации.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви