Блокират заплатите на конгресмените в САЩ
Блокират заплатите на конгресмените в САЩ

Двупартиен законопроект представят днес в американския Конгрес Абигейл Спанбъргър и Брайън Фицпатрик. С него трябва да блокират заплатите на членовете на Конгреса, ако САЩ изпаднат в невъзможност да изплащат дълга си.

Законопроектът идва на фона на нарастващите опасения, че поради продължаващите в Конгреса спорове между демократи и републиканци след 1 юни е възможно САЩ да започнат да просрочват задълженията си по обслужване на дълга. И рискуват да бъдат изправени пред финансова катастрофа.

Брайън Фицпатрик, съюзник на председателя на Камарата на представителите Кевин Маккарти, републиканец от Калифорния, който подкрепя исканията за намаляване на разходите и е „за“ ограничаване на дълга, казва, че на законодателите не трябва да се плаща, ако не изпълняват задълженията си към нацията. А демократката Абигейл Спанбъргър добавя, че „ако Конгресът не може да изпълни основните си задължения, законодателите не трябва да бъдат възнаграждавани със заплати“.

Според някои обаче предложенията на двамата политици са по-скоро популистки ход. Той цели потушаване гнева на избирателите към Конгреса ,който започва да се усеща все по-силно.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви